Zid
Dobro došli na forum Zid!

Ovu poruku vidite jer pregledate naš forum kao gost.

Ukoliko se registrujete dobićete mogućnost da odgovarate na teme, otvarate nove, upoznate nove ljude, učestvujete u forumskim takmičenjima i iskoristite sve pogodnosti jednog člana. Registracija traje samo minut, jednostavna je i potpuno besplatna.

Da biste se registrovali kliknite ovde.

Važna napomena: Mejl za registraciju može dospeti u spam ili trash u vašem mejlu, pa prilikom aktivacije naloga, ukoliko ne dobijete mejl u inbox, proverite da li je možda završio tamo.

Join the forum, it's quick and easy

Zid
Dobro došli na forum Zid!

Ovu poruku vidite jer pregledate naš forum kao gost.

Ukoliko se registrujete dobićete mogućnost da odgovarate na teme, otvarate nove, upoznate nove ljude, učestvujete u forumskim takmičenjima i iskoristite sve pogodnosti jednog člana. Registracija traje samo minut, jednostavna je i potpuno besplatna.

Da biste se registrovali kliknite ovde.

Važna napomena: Mejl za registraciju može dospeti u spam ili trash u vašem mejlu, pa prilikom aktivacije naloga, ukoliko ne dobijete mejl u inbox, proverite da li je možda završio tamo.
Zid
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Stideti se pred roditeljima

3 posters

Ići dole

Stideti se pred roditeljima Empty Stideti se pred roditeljima

Počalji od Still_dreaming Pet Feb 10, 2012 4:42 am

Toliko puta sam čuo od ljudi ‚‚znaju da pušim, ali ne bih mogao da zapalim pred njima - umro bih od sramote'' i slične komentare u vezi sa nekim drugim stvarima koje su ‚‚osetljivije''. To onda vodi do zaključka da oni nisu potpuno opušteni pored svojih roditelja - tj. da roditeljima pokazuju samo onaj deo sebe koji ispunjava njihova očekivanja. Samim tim, može doći do udaljavanja od roditelja da bi se došlo do samog sebe, jer roditelji stoje kao prepreka na tom putu.

Da li su vama roditelji nekad izgledali kao prepreka?
Da li se stidite da uradite nešto pred roditeljima, što inače pred svima ostalima radite?

Zašto je ljudima toliko bitno da se roditeljima prikažu boljim nego što jesu?
Da li je u pitanju strahopoštovanje, zahvalnost, strah da nismo ispunili očekivanja ili nešto drugo?

Amor fati

Live today
Still_dreaming
Still_dreaming
Administrator
Administrator

Broj poruka : 22089
Muški Jarac Godina : 36
Datum upisa : 15.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Stideti se pred roditeljima Empty Re: Stideti se pred roditeljima

Počalji od Troja Pet Feb 10, 2012 7:45 am

Bilo je stvari koje u zivotu nisam radila pred roditeljima, a jesam pred ostalima. Na primjer, pusenje kada sam tek pocela da pusim. I moja prva eksperimentisanja sa alkoholom su se desavala kada oni nisu bili u blizini. Mislim da i dan danas izbjegavam da izrazavam njeznost prema partneru na isti nacin kada sam pred roditeljima kao kada smo nas dvoje sami (pri tome ne govorim o seksu! :blabla: ). Mislim da je u osnovi ovakvog ponasanja strah da cemo razocarati roditelje, zelja da na njih ostavimo sto bolji utisak dijelimicno zbog ljubavi, dijelimicno zato sto zelimo da budu ponosni na nas, pa se ustezemo da uradimo bilo sta cemu mislimo da bi oni mogli prigovoriti. Takodje, ne zelimo da ih nerviramo i ljutimo, kao sto ne voljeli ni da nama to neko cini.
Troja
Troja
Legendarni član
Legendarni član

Broj poruka : 17011
Ženski Lokacija : London
Datum upisa : 08.12.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od enigma_ Ned Feb 12, 2012 7:16 am

Biološke ne znam, znam majku, koja je nažalost od mog rođenja bila u bolnici.
No, imam one, kod kojih sam odrasla i njih nazivam mojima, jer Oni zaista jesu moji givenheart
Iako imam dva veka, umem da se postidim i sada ako se moje ponašanje omakne samokontroli, pa nešto kažem nepromišljeno.
Kao što sam pisala, vaspitana sam patrijahalno, no to se dosta promenilo, tako da mi se ponekad dešava da se zaista zastidim od mojih.
Mnoge kritike su mi upućivane što sam pušač, čak su pokušali i da Vilitoću skrenu pažnju da je to ružno (kao da ja ne znam)
Da sam pušač saznali su slučajno, jer su me videli kako duvanim. Jojjjjjj koliko mi je tada bilo neprijatno, jer ja sam pušač.I samo ja, od njih niko, Vilotić već prestao,tako da sam bukvalno bila crna ovca :(
Jedva su to nekako prihvatili, no uvek dobijam kritike kako se trujem i kako su svi pasivni pušači oko mene.
Dalje, znaju da sam imala samo jednog momka za koga sam se i udala.
Njihova očekivanja nisam ispunila i kao mlada sam dobijala kritike što nisam onako dobar đak kao dok sam bila kod njih.Tada me je bilo stid zbog toga, sada ne, jer se to i ne spominje ili retko kada.No sada im na to odgovorim i to oprezno, ne želim da ih povredim.Jer da sam kod njih ostala, sigurno bi sva njihova očekivanja bila ispunjena.Naravno oni nisu krivi što sam ja morala u matučnu opštinu.
Što se tiče mog intimnog života, tu tek ništa ne znaju.Kakav seks, to je tabu tema oduvek bila.
Da li je u pitanju strahopoštovanje, zahvalnost..

Kod mene da. :)
enigma_
enigma_
Veteran
Veteran

Broj poruka : 4779
Lav Godina : 56
Datum upisa : 13.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content