Bolje ne može (As Good as It Gets)
3 posters
Zid :: Umetnost :: Film :: Klub gledalaca
Strana 1 od 1
Bolje ne može (As Good as It Gets)
Godina: 1997.
Režija: James L. Brooks
Scenario: Mark Andrus i James L. Brooks
Uloge: Jack Nicholson, Helen Hunt, Greg Kinnea
Kako vam se svidjela ova humorna drama?
Što je na vas ostavilo najveći utisak?
Što vas je nasmijalo?
Poslednji izmenio polly88 dana Ned Jul 21, 2013 1:30 am, izmenjeno ukupno 1 puta
Gnothi seauton!
polly88- Moderator
- Broj poruka : 6404
Godina : 36
Datum upisa : 28.07.2010
Re: Bolje ne može (As Good as It Gets)
Ovaj mi se film jako dopao, te sam ga gledala vise puta. Dzek Nikolson je briljantan u ulozi osobenjaka, a Greg Kinnear vrlo sarmantan. Helen Hunt svojom ozbiljnoscu i ostrinom kao da cini balans njima dvojici.
Najveci utisak na mene je ostavila transformacija Dzeka Nikolsona. Na pocetku filma ga vidimo kao ponesto sebicnog osobenjaka da bi se kasnije prikazao kao lik koji duboko mari za druge i za njihovu ljubav je cak spreman promijeniti sebe, ma kako to bilo tesko. Takodje mi se jako dopalo kako je Greg Kinnear ostvario neku toplu i blisku vezu sa Helen Hunt i kako ga je ona inspirisala da se vrati u svijet stvaralastva.
U filmu su me najvise nasmijavale Nikolsonove osobenosti, nacin na koji je jeo i u restoranu narucivao hranu, kao i dogodovstine sa psom. Sasvim drugu vrstu osmjeha na moje usne je donio topli ljudski odnos koji je Kinnear ostvario sa likovima. Sve u svemu, odlican film i ne bih se zacudila kada bih ga jednog dana opet odlucila gledati.
Najveci utisak na mene je ostavila transformacija Dzeka Nikolsona. Na pocetku filma ga vidimo kao ponesto sebicnog osobenjaka da bi se kasnije prikazao kao lik koji duboko mari za druge i za njihovu ljubav je cak spreman promijeniti sebe, ma kako to bilo tesko. Takodje mi se jako dopalo kako je Greg Kinnear ostvario neku toplu i blisku vezu sa Helen Hunt i kako ga je ona inspirisala da se vrati u svijet stvaralastva.
U filmu su me najvise nasmijavale Nikolsonove osobenosti, nacin na koji je jeo i u restoranu narucivao hranu, kao i dogodovstine sa psom. Sasvim drugu vrstu osmjeha na moje usne je donio topli ljudski odnos koji je Kinnear ostvario sa likovima. Sve u svemu, odlican film i ne bih se zacudila kada bih ga jednog dana opet odlucila gledati.
Troja- Legendarni član
- Broj poruka : 17011
Datum upisa : 08.12.2010
Odlican film!
Jack Nicholson mi je omiljeni glumac i ovdje je ponovo briljirao. Postigao je efekat da je naizgled tragicnu pricu, njegovu bolest predstavio na vrlo komican nacin.
Film sam vec ranije gledala i vjerovatno cu opet :)Najbolja scena je vjerovatno ona iz restorana. Mislim da se svaka zena bar jednom osjecala kao Carol i da bi kod svake upalio kompliment:
Jack Nicholson mi je omiljeni glumac i ovdje je ponovo briljirao. Postigao je efekat da je naizgled tragicnu pricu, njegovu bolest predstavio na vrlo komican nacin.
Film sam vec ranije gledala i vjerovatno cu opet :)Najbolja scena je vjerovatno ona iz restorana. Mislim da se svaka zena bar jednom osjecala kao Carol i da bi kod svake upalio kompliment:
"Don't tell me what they said about me. Tell me why they were so comfortable to say it around you."
ces@ric@- Legendarni član
- Broj poruka : 11888
Datum upisa : 03.04.2010
Simpatičan film i stvarno genijalan Jack Nicholson, pa i Greg Kinnear, no Helen Hunt baš i ne volim, a ovdje mi dodatno nije sjeo njen lik.
Elementi komedije su mi odlični i bilo bi mi draže da ih je više u filmu. Dramski dio isto dobro funkcionira - uklapanje Melvina u društvo, život umjetnika prije i poslije nesreće, samohrana majka i bolesno dijete... No romantični dio nije mi odgovarao. Romantičniji mi je bio trenutak između Carol i Simona dok ju je crtao, nego odnos između Melvina i Carol kroz cijeli film. Nisam osjetila apsolutno nikakvu kemiju.
Scene sa psićem i Melvinom su mi najbolje, posebno kada Melvin da Simonu komad slanine, a psić ipak odabere Melvina. Skroz su slatki zajedno.
Elementi komedije su mi odlični i bilo bi mi draže da ih je više u filmu. Dramski dio isto dobro funkcionira - uklapanje Melvina u društvo, život umjetnika prije i poslije nesreće, samohrana majka i bolesno dijete... No romantični dio nije mi odgovarao. Romantičniji mi je bio trenutak između Carol i Simona dok ju je crtao, nego odnos između Melvina i Carol kroz cijeli film. Nisam osjetila apsolutno nikakvu kemiju.
Scene sa psićem i Melvinom su mi najbolje, posebno kada Melvin da Simonu komad slanine, a psić ipak odabere Melvina. Skroz su slatki zajedno.
Gnothi seauton!
polly88- Moderator
- Broj poruka : 6404
Godina : 36
Datum upisa : 28.07.2010
Similar topics
» Dobrodošlica
» Može li se voleti bez ljubomore?
» Da li platonska ljubav može prerasti u pravu vezu?
» Debata
» Može li se na internetu naći osoba za ozbiljnu vezu?
» Može li se voleti bez ljubomore?
» Da li platonska ljubav može prerasti u pravu vezu?
» Debata
» Može li se na internetu naći osoba za ozbiljnu vezu?
Zid :: Umetnost :: Film :: Klub gledalaca
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu