Sve ono u šta smo (bili) opsesivno zaljubljeni
+3
Liza_N.
ces@ric@
Still_dreaming
7 posters
Zid :: Zabava :: Pričaonica
Strana 1 od 1
Sve ono u šta smo (bili) opsesivno zaljubljeni
Sigurno svako od nas ima neke svoje stvari i ‚‚bubice'' koje su ga držale dugo vremena i nisu ga puštale da se odvoji od njih. Neki pisac, neka serija, neki sajt, neka navika ili nešto slično. Ovo je tema u kojoj ćemo podeliti sve te naše male ‚‚relikvije'', pa se čak možda može i desiti da smo bili zaokupljeni istim stvarima i oduševljavali se sličnim sitnicama. Na taj način saznaćemo više jedni o drugima i povezati se bolje.
Amor fati
Live today
Still_dreaming- Administrator
- Broj poruka : 22089
Godina : 36
Datum upisa : 15.01.2010
Re: Sve ono u šta smo (bili) opsesivno zaljubljeni
Lost - serija koju sam obozavala. Sve sem spoilera stoje bilo vezano za seriju i likove sam voljela citati. Odusevljavale su me neke scene, prikazivanje proslosti, kako su se medjusobno svi bar jednom sreli, a da se nisu upoznali. Odusevljavali su me odlicno razradjeni likovi.
Susan Sarandon - mislim da sam i dalje opsjednuta ovom odlicnom glumicom. Redovno provjeravam njene nove filmove, gledam, istrazujem... Kad nadjem neku scenu koja mi se jako dopada, gledam je stalno.
Paulo Coelho - jedno vrijeme sam bila opsjednuta ovim piscem i samo sam njegova djela citala. Srecom, to me vise ne drzi
Sushi - trenutna moja opsesija, svake sedmice moram bar jednom otici na sushi, cesto razmisljam o njemu. Citam razne zanimljivosti na ovu temu, a nabavila sam i film o sushiu Ne trebam ni govoriti da sam trazila recepte i nesto sto bih mogla napraviti kod kuce.
COZ forum - i svi njegovi prijasnji nazivi. Cesto zateknem sebe da zapisujem sta sve od "obaveza" trebam zavrsiti na tom forumu (objaviti razna Takmicenja, produziti nekom rank i slicno...). I pjesma je postala da kad je cujem prvo pomislim kako bih to mogla poslati iduci krug na takmicenje. Oduseve me neki postovi.
Lanedi - moja serija, mada sam je napisala do kraja, jako cesto o njoj razmisljam, tj. o likovima u seriji i definitivno je to moja najveca trenutna opsesija.
Susan Sarandon - mislim da sam i dalje opsjednuta ovom odlicnom glumicom. Redovno provjeravam njene nove filmove, gledam, istrazujem... Kad nadjem neku scenu koja mi se jako dopada, gledam je stalno.
Paulo Coelho - jedno vrijeme sam bila opsjednuta ovim piscem i samo sam njegova djela citala. Srecom, to me vise ne drzi
Sushi - trenutna moja opsesija, svake sedmice moram bar jednom otici na sushi, cesto razmisljam o njemu. Citam razne zanimljivosti na ovu temu, a nabavila sam i film o sushiu Ne trebam ni govoriti da sam trazila recepte i nesto sto bih mogla napraviti kod kuce.
COZ forum - i svi njegovi prijasnji nazivi. Cesto zateknem sebe da zapisujem sta sve od "obaveza" trebam zavrsiti na tom forumu (objaviti razna Takmicenja, produziti nekom rank i slicno...). I pjesma je postala da kad je cujem prvo pomislim kako bih to mogla poslati iduci krug na takmicenje. Oduseve me neki postovi.
Lanedi - moja serija, mada sam je napisala do kraja, jako cesto o njoj razmisljam, tj. o likovima u seriji i definitivno je to moja najveca trenutna opsesija.
"Don't tell me what they said about me. Tell me why they were so comfortable to say it around you."
ces@ric@- Legendarni član
- Broj poruka : 11888
Datum upisa : 03.04.2010
Kao tinejdžerka sam bila zaluđena bendom ,,Nirvana", i svaki album, članak, snimak, spot, SVE sam morala da znam, pročitam odgledam... Naravno, bila sam i zaljubljena u nesrećnog Kobejna, i sada shvatam koliko sam sebi već tada (u petom osnovne!) postavila nizak kriterijum što se muškaraca tiče. E, onda sam otkrila Ratove zvezda i duuuuuuuugo bila zaljubljena u Skajvokera. Kontam da je njemu danas Hari Poter neka vrsta pandana.
Paralelno sa svim tim, zaluđivala sam se iščitavanjem knjige Vile i vilenjaci koju su ilustrovali Brajan Fraud i Alan Li. Njihove ilustracije sam besomučno precrtavala, preslišavala se o vrstama i podvrstama ovih bića, tripovala se kad bi me dotkla grana breze (ukleto drvo), pokušavala da nađem paralele keltske sa našom mitologijom, želela da uz pomoć jagorčevine nađem način da VIDIM ta bića... Haos. Na teškim sinteticima sam bila.
A sad... Pa, trenutno mi je najveća opsesija krevet i spavanje. Da ne moram, ne bih se micala po ceo dan.
Paralelno sa svim tim, zaluđivala sam se iščitavanjem knjige Vile i vilenjaci koju su ilustrovali Brajan Fraud i Alan Li. Njihove ilustracije sam besomučno precrtavala, preslišavala se o vrstama i podvrstama ovih bića, tripovala se kad bi me dotkla grana breze (ukleto drvo), pokušavala da nađem paralele keltske sa našom mitologijom, želela da uz pomoć jagorčevine nađem način da VIDIM ta bića... Haos. Na teškim sinteticima sam bila.
A sad... Pa, trenutno mi je najveća opsesija krevet i spavanje. Da ne moram, ne bih se micala po ceo dan.
Always believe that something wonderful is about to happen...
Liza_N.- Počasni član
- Broj poruka : 2032
Datum upisa : 04.05.2010
Kao tinejdžerka bila sam opsjednuta ljubavlju ka grupi Bijelo Dugme. Kupovala sam sve novine gdje su izlazili članci o njima, kupovala ploče, postere, išla na koncerte, ma haos.
Takodje sam čitala knjige Erih Marija Remarka, Kronina i poslije Vuka Draškovića i Kurta Vonegata - mislim da mi ni jedna od ovih pisaca nije ostala nepročitana. Dosta sam čitala i Hesea.
Sada volim da rješavam sudoku i visim na internetu po raznim forumima.
Osim gore nabrojanog, mnogo volim sve o Šerloku Holmsu, seriju Inspektor Morz i generalno detektivske serije.
Takodje sam čitala knjige Erih Marija Remarka, Kronina i poslije Vuka Draškovića i Kurta Vonegata - mislim da mi ni jedna od ovih pisaca nije ostala nepročitana. Dosta sam čitala i Hesea.
Sada volim da rješavam sudoku i visim na internetu po raznim forumima.
Osim gore nabrojanog, mnogo volim sve o Šerloku Holmsu, seriju Inspektor Morz i generalno detektivske serije.
Troja- Legendarni član
- Broj poruka : 17011
Datum upisa : 08.12.2010
Ja ne znam odakle da počnem. Ispisaću sad sve ono čega se setim, ali to ne znači da je lista konačna.
Bio sam u osnovnoj i srednjoj školi opsednut Politikinim Zabavnikom. Kupovao sam svaki broj i čitao od korice do korice. I dalje kod kuće imam čitavu gomilu Zabavnika i volim ponekad, kad odem kući, da zavirim u stare brojeve. To je časopis koji nikada ne može da zastari.
Zatim sam bio opsednut grupom Nightwish. Ta opsesija i dalje traje. I nakon svih tih godina i dalje ih slušam, mislim da mi pojedine pesme neće nikad dosaditi. Pratim njihov rad, mada sam se prilično razočarao nakon što je frontmen, Tarja Turunen, izbačena iz benda. Nastavio sam posle da pratim i njenu karijeru i dodao je na svoju listu opsesija. Što se bendova tiče, nakon Nightwish-a postao sam opsednut bendom Rammstein i bio na njihovom koncertu. I njih i dalje slušam. Zatim, Florence + The Machine, Editors, Marina & The Diamonds, Epica, itd.
Što se pisaca tiče, već godinama traje moja opsesija Vladislavom Petkovićem DIS-om i mojom najvećom ljubavi među piscima, Dostojevskim. Takođe, pročitao sam sve živo od Agate Kristi, skoro sve od Hermana Hesea, Ive Andrića, Džejmsa Rolinsa, Oskara Vajlda i mnogih drugih pisaca. Ne mogu sada svih da se setim, ali sam nabrojao one koje najviše volim.
Trenutno sam opsednut britanskom serijom Doctor Who. Kad pratim neku seriju pomno, onda istražujem sve o njoj i glumcima i sve me zanima. Tako je bilo sa, u osnovnoj školi, Čarima, pa kasnije sa The Walking Dead, pa Game of Thrones, pa Waking the Dead, itd. Retko kojim filmovima sam bio opsednut da se sećam, nabrojao bih samo Inception, Shutter Island, Cloud Atlas, a gledao sam dosta dobrih.
Jedno vreme sam bio opsednut sektama (u istraživačkom smislu, nisam nikad bio ni u jednoj), pa sam dosta čitao o iluminatima, masonima, o svim mogućim religijama i slično.
Pisanje je jedna od mojih redovnih opsesija, ako se može tako reći, i pišem oduvek.
Jedno vreme sam bio opsednut pravljenjem sopstvenog jezika (nešto poput esperanta) i imam poprilično veliki vokabular već osmišljen. Gramatika je u celosti završena i na tom jeziku može da se priča i piše, pa sam dosta tekstova prevodio na taj svoj jezik, iako sam znao da je to, u principu, gubljenje vremena.
Dosta za sad, da se neko ne uplaši.
Bio sam u osnovnoj i srednjoj školi opsednut Politikinim Zabavnikom. Kupovao sam svaki broj i čitao od korice do korice. I dalje kod kuće imam čitavu gomilu Zabavnika i volim ponekad, kad odem kući, da zavirim u stare brojeve. To je časopis koji nikada ne može da zastari.
Zatim sam bio opsednut grupom Nightwish. Ta opsesija i dalje traje. I nakon svih tih godina i dalje ih slušam, mislim da mi pojedine pesme neće nikad dosaditi. Pratim njihov rad, mada sam se prilično razočarao nakon što je frontmen, Tarja Turunen, izbačena iz benda. Nastavio sam posle da pratim i njenu karijeru i dodao je na svoju listu opsesija. Što se bendova tiče, nakon Nightwish-a postao sam opsednut bendom Rammstein i bio na njihovom koncertu. I njih i dalje slušam. Zatim, Florence + The Machine, Editors, Marina & The Diamonds, Epica, itd.
Što se pisaca tiče, već godinama traje moja opsesija Vladislavom Petkovićem DIS-om i mojom najvećom ljubavi među piscima, Dostojevskim. Takođe, pročitao sam sve živo od Agate Kristi, skoro sve od Hermana Hesea, Ive Andrića, Džejmsa Rolinsa, Oskara Vajlda i mnogih drugih pisaca. Ne mogu sada svih da se setim, ali sam nabrojao one koje najviše volim.
Trenutno sam opsednut britanskom serijom Doctor Who. Kad pratim neku seriju pomno, onda istražujem sve o njoj i glumcima i sve me zanima. Tako je bilo sa, u osnovnoj školi, Čarima, pa kasnije sa The Walking Dead, pa Game of Thrones, pa Waking the Dead, itd. Retko kojim filmovima sam bio opsednut da se sećam, nabrojao bih samo Inception, Shutter Island, Cloud Atlas, a gledao sam dosta dobrih.
Jedno vreme sam bio opsednut sektama (u istraživačkom smislu, nisam nikad bio ni u jednoj), pa sam dosta čitao o iluminatima, masonima, o svim mogućim religijama i slično.
Pisanje je jedna od mojih redovnih opsesija, ako se može tako reći, i pišem oduvek.
Jedno vreme sam bio opsednut pravljenjem sopstvenog jezika (nešto poput esperanta) i imam poprilično veliki vokabular već osmišljen. Gramatika je u celosti završena i na tom jeziku može da se priča i piše, pa sam dosta tekstova prevodio na taj svoj jezik, iako sam znao da je to, u principu, gubljenje vremena.
Dosta za sad, da se neko ne uplaši.
najukusnija je sirova misao
ThePoet- Moderator
- Broj poruka : 6720
Godina : 33
Datum upisa : 23.04.2012
Prije nekoliko je to bila serija ' The big bang theory'
Jedno vrijeme sam bila jako zainteresovana za njegova djela, članke u vezi njega, i sve što sam mogla da nađem o Frojdu
Onda je tu bio i P.Koeljo, jedno vrijeme su dolazile u obzir knjige samo od njega. Sada je to Bukovski.
Danas sam 'zaljubljena' u pjesmu U2 -Ordinary love i samo se ona vrti.
Sigurno da ima još sitnica, neka ih za poslije.
Jedno vrijeme sam bila jako zainteresovana za njegova djela, članke u vezi njega, i sve što sam mogla da nađem o Frojdu
Onda je tu bio i P.Koeljo, jedno vrijeme su dolazile u obzir knjige samo od njega. Sada je to Bukovski.
Danas sam 'zaljubljena' u pjesmu U2 -Ordinary love i samo se ona vrti.
Sigurno da ima još sitnica, neka ih za poslije.
Dora_Mar- Ugledni forumaš
- Broj poruka : 2926
Godina : 32
Datum upisa : 17.12.2010
I dalje sam opsesivno zaljubljena u sve i svašta, navešću deo ... za sada
Šibice i vatra.
Krv.
Poezija.
Knjige.
Filmovi.
Ljudska bića nesavršenih crta.
Muzika. Saz. Klavir. Violina. Zvukovi iz prirode svake vrste.
Turski jezik.
Istanbul.
Politikin zabavnik.
Moj rodni kraj i čitava Srbija.
Mačke, vatreno ih volim.
Mirisi, boje.
Noć.
Magija iako ne verujem u nju.
Svemir.
Šibice i vatra.
Krv.
Poezija.
Knjige.
Filmovi.
Ljudska bića nesavršenih crta.
Muzika. Saz. Klavir. Violina. Zvukovi iz prirode svake vrste.
Turski jezik.
Istanbul.
Politikin zabavnik.
Moj rodni kraj i čitava Srbija.
Mačke, vatreno ih volim.
Mirisi, boje.
Noć.
Magija iako ne verujem u nju.
Svemir.
She was one of the few souls that made me wonder: What it was to LIVE?
Ivana_- Ugledni forumaš
- Broj poruka : 3079
Godina : 36
Datum upisa : 11.12.2012
Pjesme Đ.Balaševića.
Sada M.Kapor.
Kafa. Uvjek.
Moja šolja za kafu.
Psi.
Pisanje.
Sada M.Kapor.
Kafa. Uvjek.
Moja šolja za kafu.
Psi.
Pisanje.
Ne originalna verzija, već obrada od Nore Jones .
Moj pas.
Moja ptica.
Podrška.
Mumfors & Sons.
Moja ptica.
Podrška.
Mumfors & Sons.
Similar topics
» Zaljubljeni u priviđenje
» Kako se ponašate kada ste zaljubljeni?
» Kad smo bili mali...
» Kalendar poznatih
» Kada biste bili... ?
» Kako se ponašate kada ste zaljubljeni?
» Kad smo bili mali...
» Kalendar poznatih
» Kada biste bili... ?
Zid :: Zabava :: Pričaonica
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu