Kako se čuva ljubav?
2 posters
Zid :: Ljubav i sva njena lica :: Ljubav
Strana 1 od 1
Kako se čuva ljubav?
Pretpostavljam da svi znamo priču o dečaku koji je naučio kako se čuva ljubav tako što mu je majka to objasnila preko peska: ako stegne pesak, iscuriće kroz prste; ako raširi šaku, iscuriće kroz prste; a samo ako ga drži spojivši obe šake u oblik kašike, pesak neće oduvati vetar. Isto kao i pesak, tako se i ljubav čuva - naučio je mali dečak - stisneš li jako, nestaće, pustiš li u potpunosti, nestaće, a samo ako je držiš dovoljno nežno, a pritom joj daš i dovoljno slobode, sačuvaćeš je.
Kako vi čuvate ljubav?
Amor fati
Live today
Still_dreaming- Administrator
- Broj poruka : 22089
Godina : 36
Datum upisa : 15.01.2010
Re: Kako se čuva ljubav?
Lepa je to priča
Upravo sam napravila od šaka tu kašiku i prolazi mi kroz glavu rečenica "Čuvaću te kao malo vode na dlanu"
Davno beše
"Kako vi čuvate ljubav?"
Nije ljubav ista kad je čovek mlad i u mojim godinama.
Mislim (znam) da je slađa ta ljubav kad si mlad i zato se teže čuva.Većina mladih izgube onoga koga su najviše volele, jer nema definicije kako se ljubav čuva.Možda treba odoleveti iskušenjima koja su na svakom koraku, počev od nekof flerta..no ako dođe do flerta, onda već ljubav pomalo bledi i veliko je pitanje da l će da se sačuva.
U braku je to drugačije, pazi se, ima se granica, što isto znači da je ljubav pomalo izbledela.Da ne bi skroz izbledela bračni partneri često pričaju o danima kad je ljubav bila jaka, o danima kad smo jedno drugo držali kao kap vode na dlanu
I ta priča počinje spontano, obično kad se izađe i negde ode.
Mom braku prija svaki izlazak iz kuće, pa nek je to i do kafića u kraju na kafu, gde smo nas dvoje sami.
Upravo sam napravila od šaka tu kašiku i prolazi mi kroz glavu rečenica "Čuvaću te kao malo vode na dlanu"
Davno beše
"Kako vi čuvate ljubav?"
Nije ljubav ista kad je čovek mlad i u mojim godinama.
Mislim (znam) da je slađa ta ljubav kad si mlad i zato se teže čuva.Većina mladih izgube onoga koga su najviše volele, jer nema definicije kako se ljubav čuva.Možda treba odoleveti iskušenjima koja su na svakom koraku, počev od nekof flerta..no ako dođe do flerta, onda već ljubav pomalo bledi i veliko je pitanje da l će da se sačuva.
U braku je to drugačije, pazi se, ima se granica, što isto znači da je ljubav pomalo izbledela.Da ne bi skroz izbledela bračni partneri često pričaju o danima kad je ljubav bila jaka, o danima kad smo jedno drugo držali kao kap vode na dlanu
I ta priča počinje spontano, obično kad se izađe i negde ode.
Mom braku prija svaki izlazak iz kuće, pa nek je to i do kafića u kraju na kafu, gde smo nas dvoje sami.
enigma_- Veteran
- Broj poruka : 4779
Godina : 56
Datum upisa : 13.02.2010
Zid :: Ljubav i sva njena lica :: Ljubav
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu