Cesta / Put (The Road)
Zid :: Umetnost :: Film :: Klub gledalaca
Strana 1 od 1
Cesta / Put (The Road)
Godina: 2009.
Režija: John Hillcoat
Scenario: Joe Penhall prema knjizi Cormaca McCarthyja
Uloge: Viggo Mortensen, Charlize Theron, Kodi Smit-McPhee
Kakvi su vaši dojmovi nakon pogledanog filma?
Gnothi seauton!
polly88- Moderator
- Broj poruka : 6404
Godina : 36
Datum upisa : 28.07.2010
Re: Cesta / Put (The Road)
Dosta dirljiv film o ocu i sinu koji pokušavaju preživjeti u postapokaliptičnom svijetu. Privuklo me što jednu od glavnih uloga igra Charlize Theron, ali zapravo se pojavljuje jako malo. Najviše mi se svidjela fotografija jer je riječ o filmu u kojemu nakon apokalipse nema sunca, nema biljaka i životinja, sve je razrušeno, sve propada, hladno je. Sve to pridonosi tome da prevladavaju tmurne boje pa je i film nekako depresivan. Jako je malo scena sa žarkim bojama i to su scene sjećanja na prošlost. Upečatljiva je scena u kojoj otac i sin ugledaju more, a otac kaže: Oprosti što more nije plavo. (Prije toga su na geografskoj karti gledali gdje su i koliko im još treba do obale, a na karti je, naravno, more bilo plavo.)
Film mi se svidio. Prikazuje kako bi sve čovjek mogao reagirati kada bi ostao bez ičega i prikazuje koliko može značiti ljubav u takvoj situaciji.
Film mi se svidio. Prikazuje kako bi sve čovjek mogao reagirati kada bi ostao bez ičega i prikazuje koliko može značiti ljubav u takvoj situaciji.
- Nekoliko sličica iz filma:
Gnothi seauton!
polly88- Moderator
- Broj poruka : 6404
Godina : 36
Datum upisa : 28.07.2010
Zid :: Umetnost :: Film :: Klub gledalaca
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu