Sjeverna zemlja (North Country)
Zid :: Umetnost :: Film :: Klub gledalaca
Strana 1 od 1
Sjeverna zemlja (North Country)
Godina: 2005.
Režija: Niki Caro
Scenario: Michael Seitzman prema knjizi Class Action: The Story of Lois Jensen and the Landmark Case That Changed Sexual Harassment Law Clare Bingham i Laure Leedy
Uloge: Charlize Theron, Jeremy Renner, Frances McDormand
Vaši utisci nakon pogledanog filma?
Gnothi seauton!
polly88- Moderator
- Broj poruka : 6404
Godina : 36
Datum upisa : 28.07.2010
Re: Sjeverna zemlja (North Country)
Dosta tipična drama o zlostavljanoj ženi (ili zlostavljanim ženama, kako se uzme) pa me film nije pretjerano oduševio. Gotovo sam uvijek bila korak ispred, osim kad je u pitanju Sammyjev otac. No film je svakako vrijedan gledanja zbog sjajne glumačke ekipe. Prije svega sam ga htjela pogledati jer glumi moja omiljena Charlize Theron, no za njom nimalo ne zaostaju ni Frances McDormand, Sean Bean, Woody Harrelson, Richard Jenkins, Sissy Spacek...
Filmovi o zlostavljanima uvijek me dirnu, ali gotovo je neizbježno da se izvlače patetikom, što mi smeta. Tako je i ovdje bilo nekoliko scena na koje sam kolutala očima. Definitivno najgori dio mi je kad Sammy sjedi u kupatilu s bocom alkohola i prenemaže se.
Ono što mi se svidjelo je to što se jedan dio slagalice postepeno otkrivao tako što smo na trenutke vidjeli što se događalo u prošlosti, no tu su bile ubačene i scene iz sudnice pa se tako mogla dobiti potpunija slika događaja.
Filmovi o zlostavljanima uvijek me dirnu, ali gotovo je neizbježno da se izvlače patetikom, što mi smeta. Tako je i ovdje bilo nekoliko scena na koje sam kolutala očima. Definitivno najgori dio mi je kad Sammy sjedi u kupatilu s bocom alkohola i prenemaže se.
Ono što mi se svidjelo je to što se jedan dio slagalice postepeno otkrivao tako što smo na trenutke vidjeli što se događalo u prošlosti, no tu su bile ubačene i scene iz sudnice pa se tako mogla dobiti potpunija slika događaja.
Gnothi seauton!
polly88- Moderator
- Broj poruka : 6404
Godina : 36
Datum upisa : 28.07.2010
Similar topics
» Underground (Podzemlje / Bila jednom jedna zemlja)
» Led Zeppelin
» Ekatarina Velika
» Pablo Neruda
» Emil Sioran
» Led Zeppelin
» Ekatarina Velika
» Pablo Neruda
» Emil Sioran
Zid :: Umetnost :: Film :: Klub gledalaca
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu