Najbitnije u vezi je...
+5
Troja
Dora_Mar
Catwoman
zanesena
Still_dreaming
9 posters
Zid :: Ljubav i sva njena lica :: Ljubav
Strana 1 od 1
Najbitnije u vezi je...
Šta tražite od partnera?
Šta je to što u vašoj vezi neizostavno treba da postoji? Bez čega ona ne bi mogla da opstane?
Šta je ono što je primarno, na čemu se temelji svaka veza?
A šta je ono što je iz dana u dan jača ili pak oslabljuje?
Šta je to što u vašoj vezi neizostavno treba da postoji? Bez čega ona ne bi mogla da opstane?
Šta je ono što je primarno, na čemu se temelji svaka veza?
A šta je ono što je iz dana u dan jača ili pak oslabljuje?
Amor fati
Live today
Still_dreaming- Administrator
- Broj poruka : 22089
Godina : 36
Datum upisa : 15.01.2010
Re: Najbitnije u vezi je...
Uvijek sam trazila i trazicu razumijevanje...mislim da je ono najbitnije za uspjeh i opstanak veze...
Da se partneri prihvataju onakvim kakvi jesu...imaju strpljenja za medjusobne bubice i lose dane....bez prevelikih gusenja, ljubomornih scena, pokusaja kontrolisanja....
Da se partneri prihvataju onakvim kakvi jesu...imaju strpljenja za medjusobne bubice i lose dane....bez prevelikih gusenja, ljubomornih scena, pokusaja kontrolisanja....
zanesena- Počasni član
- Broj poruka : 2574
Godina : 41
Datum upisa : 17.04.2010
Izuzetno je vazno razumevanje i kompromis... To su dve najvaznije stvari, pored neizmerne ljubavi...
Catwoman- Član za primer
- Broj poruka : 1450
Godina : 33
Datum upisa : 17.01.2010
Pa,meni se cini da je to postovanje....medjusobno postovanje...kad se to izgubi,sve je....
Dora_Mar- Ugledni forumaš
- Broj poruka : 2926
Godina : 32
Datum upisa : 17.12.2010
Ne znam sta je najvaznije, ali sam sigurna da pretjerana ljubomora niposto nije dobra, kao ni agresivnost od strane partnera. Divno je biti zaljubljen i osjecati se kao da letis na krilima ljubavi. Lijepo je imati postovanje i razumijevanje partnera, znati uzivati u slicnim stvarima, smijati se istom humoru...
Troja- Legendarni član
- Broj poruka : 17011
Datum upisa : 08.12.2010
Po meni je najbitnije povjerenje. Tražim da mi se vjeruje u vezi, a vjerovat ću i ja; treba vremena kako bi se to povjerenje steklo, ali ako stalno postoje neke sumnje... to izjeda vezu iznutra i jednostavno ne može opstati. I naravno, smatram da je jako važno prihvatiti osobu sa svim svojim vrlinama i manama. Ne volim da me partner pokušava promijeniti pa bih i ja to izbjegavala raditi njemu.
Gnothi seauton!
polly88- Moderator
- Broj poruka : 6404
Godina : 36
Datum upisa : 28.07.2010
Najbitnija je obostrana ljubav i poverenje.
Ne mogu da ne spomenem da se poverenje stiče vremenom, tako da je temelj veze najbitnija jačina ljubavi
Da bi veza opstala mora da postoji razumevanje i prihvatanje svih mana uz blagu korekciju onoga što smeta.
Samo takva veza traje, koja ima sve navedene atribute
Vezu iništava patološka ljubomora i nerazumevanja i još mnogo toga, no tada nema ljubavi ni malo, ili je ima samo sa jedne strane.
Kad veza pukne, uvek jedan pati.
p.s. sve su to "slatke patnje" koje vremenom prođu
Ne mogu da ne spomenem da se poverenje stiče vremenom, tako da je temelj veze najbitnija jačina ljubavi
Da bi veza opstala mora da postoji razumevanje i prihvatanje svih mana uz blagu korekciju onoga što smeta.
Samo takva veza traje, koja ima sve navedene atribute
Vezu iništava patološka ljubomora i nerazumevanja i još mnogo toga, no tada nema ljubavi ni malo, ili je ima samo sa jedne strane.
Kad veza pukne, uvek jedan pati.
p.s. sve su to "slatke patnje" koje vremenom prođu
enigma_- Veteran
- Broj poruka : 4779
Godina : 56
Datum upisa : 13.02.2010
Poverenje, iskrenost i osećanja. Čim nešto od toga ne funkcioniše ili se svodi na uslovljavanje ta veza je osuđenja na propast. Ili jako težak način života.
Ika- Zavisni član
- Broj poruka : 4253
Godina : 38
Datum upisa : 09.03.2011
Mnogo se priča o tome kako je poverenje najbitnije u vezi. Ali, svako ko je bio duže u vezi (najbolje ako je u braku), znaće da partner stalno uspeva da uzdrma vaše poverenje. A vi opraštate. Da biste uopšte bili u vezi, normalno je da postoje izvesna osećanja. Ja smatram da su najbitnije tri stvari (slažem se, da, i poverenje je bitno, ali evo još šta): tolerancija, razumevanje i sposobnost opraštanja.
Tolerancija je inače potrebna da bi ljudi mogli da funkcionišu u društvu. Partner će uraditi hiljadu nekih stvari koje vi ne radite na taj način i koje bi možda mogle da vam zasmetaju, ali ćete vi vremenom naučiti šta možete da tolerišete, a šta vam je previše. Ono što možete - prećutite, a ono što je previše ispravite koliko može. Mora se u vezi biti tolerantan kako bi moglo da se funkcioniše i dopustiti i nešto što niste mislili da ćete ikada moći.
Razumevanje je jako bitno, jer ako niste u stanju da razumete šta vam govori kad ćuti, šta misli, a ne želi da kaže, šta govori njegov/njen pogled, ako ne razumete zašto se vaš partner oseća tako kako se oseća i pri tom ne razgovarate o tome, izgubiće se povezanost između vas dvoje.
Mnogo puta se u dužoj vezi oprosti i pređe preko nekih stvari zarad njenog opstanka. Mora se, pak, napraviti gornja granica. Šta je to što nikada ne biste oprostili. Često, kada nekog volimo, ume da se desi da tu granicu pomerano neprestano. Partner nas ponekad izneveri i povredi, ali sve što ne prelazi gornju granicu može se oprostiti.
Ipak, kroz sve ovo se proteže i jedna vrlo bitna stvar, a to je razgovor, komunikacija. Ukoliko toga nema, nema ni uspešne veze. Pritom, treba znati i kada ćutati, a kada govoriti. Čitati pokrete, slušati neizgovoreno. Za sve to treba vremena. I strpljenja.
Tolerancija je inače potrebna da bi ljudi mogli da funkcionišu u društvu. Partner će uraditi hiljadu nekih stvari koje vi ne radite na taj način i koje bi možda mogle da vam zasmetaju, ali ćete vi vremenom naučiti šta možete da tolerišete, a šta vam je previše. Ono što možete - prećutite, a ono što je previše ispravite koliko može. Mora se u vezi biti tolerantan kako bi moglo da se funkcioniše i dopustiti i nešto što niste mislili da ćete ikada moći.
Razumevanje je jako bitno, jer ako niste u stanju da razumete šta vam govori kad ćuti, šta misli, a ne želi da kaže, šta govori njegov/njen pogled, ako ne razumete zašto se vaš partner oseća tako kako se oseća i pri tom ne razgovarate o tome, izgubiće se povezanost između vas dvoje.
Mnogo puta se u dužoj vezi oprosti i pređe preko nekih stvari zarad njenog opstanka. Mora se, pak, napraviti gornja granica. Šta je to što nikada ne biste oprostili. Često, kada nekog volimo, ume da se desi da tu granicu pomerano neprestano. Partner nas ponekad izneveri i povredi, ali sve što ne prelazi gornju granicu može se oprostiti.
Ipak, kroz sve ovo se proteže i jedna vrlo bitna stvar, a to je razgovor, komunikacija. Ukoliko toga nema, nema ni uspešne veze. Pritom, treba znati i kada ćutati, a kada govoriti. Čitati pokrete, slušati neizgovoreno. Za sve to treba vremena. I strpljenja.
najukusnija je sirova misao
ThePoet- Moderator
- Broj poruka : 6720
Godina : 33
Datum upisa : 23.04.2012
Similar topics
» Šta ne tolerišete u vezi?
» Obaveštenja u vezi s takmičenjima
» Iz muškog ugla
» Iz ženskog ugla
» Posavjetuj me
» Obaveštenja u vezi s takmičenjima