Umete li da glumite?
+6
Ika
Modesty
Liza_N.
Bella
nexstosic
Catwoman
10 posters
Umete li da glumite?
Da li među našim članovima imamo glumaca/ica? Možete li da podelite sa nama neku zanimljivost sa predstave?
Ako ima onih koji bi voleli da glume, napišite ovde. Možda je neko među nama mladi reditelj... ;-) Nikad se ne zna...
Ako ima onih koji bi voleli da glume, napišite ovde. Možda je neko među nama mladi reditelj... ;-) Nikad se ne zna...
Catwoman- Član za primer
- Broj poruka : 1450
Godina : 33
Datum upisa : 17.01.2010
Re: Umete li da glumite?
pa mogu da glumim, tacnije da imitiram i da se malo glupiram. u zivotu nikad ne glumim, uvek cu sve da kazem kako se osecam i sta mi je na pameti.
imao sam sou, a publika je bila mama, seka i drugar. (trbusni ples tacnije, umrli su od smeha, a i meni bilo smesno kako sam uspeo da pohvatam )
imao sam sou, a publika je bila mama, seka i drugar. (trbusni ples tacnije, umrli su od smeha, a i meni bilo smesno kako sam uspeo da pohvatam )
nexstosic- Član za primer
- Broj poruka : 1444
Godina : 36
Datum upisa : 05.02.2010
ahahhah... au, takav sou nije trebalo propustiti... sto nisam bila tu da vidim salce... :laugh:
Catwoman- Član za primer
Koja to zena ne ume da glumi :lol!:
Ranije u KUD-u stalno smo u sklopu programa imali i malo glume pa smo se tako svi redom oprobali....
Ranije u KUD-u stalno smo u sklopu programa imali i malo glume pa smo se tako svi redom oprobali....
Bella- Početnik
- Broj poruka : 92
Datum upisa : 10.02.2010
To je tacno... I ja sam trenirala folklor pa znam...Bella ::Koja to zena ne ume da glumi :lol!:
Svi mi pomalo glumimo, svesno ili nesvesno. Pa kada upoznajete roditelje svog decka/devojke uvek se pravimo malo vise fini nego sto jesmo (kasnije se to ispravi)...
Catwoman- Član za primer
Imam iskustva iz pozorista, volela sam da glumim i to je strasno opustajuce delovalo na mene (verovatno zato sto sam, inace, bila povucena i stidljiva, ali na sceni to nije vazilo!). Naravno, u pitanju je amatersko pozoriste.
Radili smo predstave "Put oko sveta" (Nusic), "Zeka naduvenko" (decja), "Tvrdica" (Molijer), "Rekviziter" (ovo je vec bilo malo ozbiljnije...) i ceo taj period mi strasno nedostaje.
Premijera "Tvrdice" je prosla katastrofalno. Neki glumci nisu dosli (manje uloge) pa im je u zadnji cas nadjena zamena. Ajde sto oni nisu bili nacisto sa tekstom nego sto ni Harpagon (glavna uloga) nije mogao a da se ne zbuni. Elem, zavrsimo mi tu predstavu pokunjeni, svesni da smo zabrljali, ali, sta ces... Imali smo "obicaj" da posle predstava idemo negde da proslavimo, pa smo otisli, ko i svi omladinci, u park sa gitarom i municijom piva. Neverovatno, ali istinito: u parku smo ponovili skoro celu predstavu, to jest, otpevali je, bez zamuckivanja, zastajkivanja... Pravi mjuzikl! Naravno, posto je i reziser (mladji covek) bio sa nama, odrzao nam je "govor" sa imenima svih clanova familije.
Bilo je svega i svacega, i uvek su zezancije bile bolje iza scene. Desilo mi se na gostovanju u Kovacici da, 5 sekundi pred izlazak na scenu ne mogu da nadjem rakvizit (zacje usi!) na koje je moja "supruga" sela... Kad tad nisam dobila slog, necu nikad. Na jednom drugom gostovanju, bio je u pitanju neki festival, dobila sam diplomu za najbolju musku ulogu (jer sam glumila Jovancu...) i, dok su svi aplaudirali, ocekujuci da se pojavim i primim diplomu, ja sam u tom trenutku bila u poslasticarnici (moj nepogresivi gurmanski duh me je odveo do nje, iako nam je receno da ne napustamo zgradu!), tako da me posle Dunav nije oprao...
Radili smo predstave "Put oko sveta" (Nusic), "Zeka naduvenko" (decja), "Tvrdica" (Molijer), "Rekviziter" (ovo je vec bilo malo ozbiljnije...) i ceo taj period mi strasno nedostaje.
Premijera "Tvrdice" je prosla katastrofalno. Neki glumci nisu dosli (manje uloge) pa im je u zadnji cas nadjena zamena. Ajde sto oni nisu bili nacisto sa tekstom nego sto ni Harpagon (glavna uloga) nije mogao a da se ne zbuni. Elem, zavrsimo mi tu predstavu pokunjeni, svesni da smo zabrljali, ali, sta ces... Imali smo "obicaj" da posle predstava idemo negde da proslavimo, pa smo otisli, ko i svi omladinci, u park sa gitarom i municijom piva. Neverovatno, ali istinito: u parku smo ponovili skoro celu predstavu, to jest, otpevali je, bez zamuckivanja, zastajkivanja... Pravi mjuzikl! Naravno, posto je i reziser (mladji covek) bio sa nama, odrzao nam je "govor" sa imenima svih clanova familije.
Bilo je svega i svacega, i uvek su zezancije bile bolje iza scene. Desilo mi se na gostovanju u Kovacici da, 5 sekundi pred izlazak na scenu ne mogu da nadjem rakvizit (zacje usi!) na koje je moja "supruga" sela... Kad tad nisam dobila slog, necu nikad. Na jednom drugom gostovanju, bio je u pitanju neki festival, dobila sam diplomu za najbolju musku ulogu (jer sam glumila Jovancu...) i, dok su svi aplaudirali, ocekujuci da se pojavim i primim diplomu, ja sam u tom trenutku bila u poslasticarnici (moj nepogresivi gurmanski duh me je odveo do nje, iako nam je receno da ne napustamo zgradu!), tako da me posle Dunav nije oprao...
Liza_N.- Počasni član
- Broj poruka : 2032
Datum upisa : 04.05.2010
Eto i mene s glumackim iskustvom Pozoriste je moja druga ljubav...(folklor je No1)
Imam iza sebe dugogodisnje iskustvo u jednom amaterskom pozoristu i zaista mnogo odigranih predstava sto na amaterskoj, sto na profesionalnoj sceni. Brdo uspomena,aplauza,anegdota... sto kaze Liza_N. najbolje je iza kulisa. Izgleda da svi glumci imaju taj obicaj gitara,pivo...park. U sekundi pomislih da te mozda poznajem.
Sve u svemu, divan period...i fantasticno iskustvo.
Imam iza sebe dugogodisnje iskustvo u jednom amaterskom pozoristu i zaista mnogo odigranih predstava sto na amaterskoj, sto na profesionalnoj sceni. Brdo uspomena,aplauza,anegdota... sto kaze Liza_N. najbolje je iza kulisa. Izgleda da svi glumci imaju taj obicaj gitara,pivo...park. U sekundi pomislih da te mozda poznajem.
Sve u svemu, divan period...i fantasticno iskustvo.
Modesty- Novajlija
- Broj poruka : 36
Datum upisa : 24.01.2011
Modesty, jako mi je drago što je još neko odgovorio na ovu temu.
To vreme koje sam provodila u društvu, pozorištu, čini mi se sad tako dalekim, kao da je izmaštano. Nema danas takvih trenutaka za mlađe, kako mi se čini. Više ih ništa osim igrica i računara ne može zainteresovati.
To vreme koje sam provodila u društvu, pozorištu, čini mi se sad tako dalekim, kao da je izmaštano. Nema danas takvih trenutaka za mlađe, kako mi se čini. Više ih ništa osim igrica i računara ne može zainteresovati.
Always believe that something wonderful is about to happen...
Liza_N.- Počasni član
Da, to je cinjenica... zalosno.
Liza, meni je jos draze, pogotovo kad ugledah tvoj post. Mogu da razumem, jer je i taj period vec godinama iza mene...kao da se odigralo u nekom drugom zivotu. Sve je to imalo posebnu draz, jednostavno neponovljivo.
Liza, meni je jos draze, pogotovo kad ugledah tvoj post. Mogu da razumem, jer je i taj period vec godinama iza mene...kao da se odigralo u nekom drugom zivotu. Sve je to imalo posebnu draz, jednostavno neponovljivo.
Modesty- Novajlija
- Broj poruka : 36
Datum upisa : 24.01.2011
Ja ne glumim , ni profesionalno, a ni kad treba po potrebi. Providan sam kao staklo.
Ika- Zavisni član
- Broj poruka : 4253
Godina : 38
Datum upisa : 09.03.2011
Kada sam bila mladja isla sam na audiciju za neku djeciju seriju, ali nisam prosla. Tako nikada nisam glumila na sceni. U privatnom zivotu sam "glumila" da nisam zaljubljena nekada kada bi mi se dopadao neki decko, a ja jos bila mlada i stidjiva.
Troja- Legendarni član
- Broj poruka : 17011
Datum upisa : 08.12.2010
Umem dobro da odglumim kad sam u nekoj bezizlaznoj situaciji, i to jako ubedljivo uradim. Ali lažem samo roditelje, povremeno..
Teixos- Član za primer
- Broj poruka : 1273
Godina : 34
Datum upisa : 27.04.2011
Moram da se pohvalim da smo skoro davali predstavu ,,Zla žena" J. S. Popovića, u toku dana posvećenih Steriji (maj). Mi smo se odlično proveli, a mislim da je i publika bila zadovoljna.
Tako ti je to u malom mestu - nemaš pozorište, pa moraš sam da ga napraviš!
Tako ti je to u malom mestu - nemaš pozorište, pa moraš sam da ga napraviš!
Liza_N.- Počasni član
Igrao sam u dve predstave. Jedna je rađena u okviru programa dramskog studija Doma kulture u Čačku, a druga u okviru programa čačanske Gimnazije. Ova prva predstava je daleko zanimljivija, igrali smo Aladinovu čarobnu lampu. Moj lik je bio nakomičniji i publika je odlično reagovala na moje replike.
Žao mi je što nisam imao više prilike da se bavim glumom, pošto mi je to jedno od savršenih zanimanja. Međutim, omeo me fakultet. Želeo bih da se ponovo posvetim glumi u nekom amaterskom pozorištu.
Bilo je mnogo dogodovština s pripremanja predstave, ekipa je bila odlična i s većinom sam i dalje ostao u kontaktu. Divno iskustvo.
Žao mi je što nisam imao više prilike da se bavim glumom, pošto mi je to jedno od savršenih zanimanja. Međutim, omeo me fakultet. Želeo bih da se ponovo posvetim glumi u nekom amaterskom pozorištu.
Bilo je mnogo dogodovština s pripremanja predstave, ekipa je bila odlična i s većinom sam i dalje ostao u kontaktu. Divno iskustvo.
najukusnija je sirova misao
ThePoet- Moderator
- Broj poruka : 6720
Datum upisa : 23.04.2012
Skokni do nas.
https://www.facebook.com/BelocrkvanskoAmaterskoPozoriste
Fale nam muške uloge!
https://www.facebook.com/BelocrkvanskoAmaterskoPozoriste
Fale nam muške uloge!
Liza_N.- Počasni član
U osnovnoj skoli sam bila clan dramske sekcije, no otisla sam kad su nam zabranili da idemo na vise od tri sekcije (bile su mi drzae literarna sekcija, sekcija iz matematike i sekcija iz hemije). Bilo je zabavno, ali predstave su bile jako rijetke. U srednjoj nisam, nisam podnosila ostale clanove, a ni profesoricu koja je to drzala. U osnovnoj smo brat i ja igrali zajedno u predstavi "Hasanaginica", ja sam bila Hasanaginicna majka, on beg Pintorovic. Iz tog perioda ostao nam je u pamcenju jedan dijalog, koji tu i tamo "odigramo", cisto da zbunimo ljude oko nas:
Majka: Dovede je?
Beg: Dovedoh.
Majka: Je li se protivila?
Beg: Jok!
Majka: Je li plakala?
Beg: Ne znam.
Majka: Kako ne znas, sine?
Beg: Ne osvrcem se na zenske suze.
Majka: Je li on bio?
Majka: Jera?
Beg: Taj hojrat nije se udostojio da joj u lice kaze "Puscam te", kao sto serijat nalaze!
Majka: Nije joj rekao?
Beg: Posl'o je po sluzi puscano pismo!
Majka: Balije!
Majka: Dovede je?
Beg: Dovedoh.
Majka: Je li se protivila?
Majka: Je li plakala?
Beg: Ne znam.
Majka: Kako ne znas, sine?
Beg: Ne osvrcem se na zenske suze.
Majka: Je li on bio?
Majka: Jera?
Beg: Taj hojrat nije se udostojio da joj u lice kaze "Puscam te", kao sto serijat nalaze!
Majka: Nije joj rekao?
Beg: Posl'o je po sluzi puscano pismo!
Majka: Balije!
"Don't tell me what they said about me. Tell me why they were so comfortable to say it around you."
ces@ric@- Legendarni član
- Broj poruka : 11888
Datum upisa : 03.04.2010
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu