Umete li da budete srećni?
+5
Ika
male
nexstosic
Troja
Still_dreaming
9 posters
Zid :: Društvo :: Psihologija
Strana 1 od 1
‚‚Budite radosni kad god vam se za to pruža mogućnost, i kad god za to nalazite snage u sebi, jer trenuci čiste radosti vrijede i znače više nego čitavi dani i mjeseci našeg života provedeni u mutnoj igri naših sitnih i krupnih strasti i prohtjeva. A minut čiste radosti ostaje u nama zauvijek, kao sjaj koji ništa ne može zamračiti.''
Ivo Andrić
Sa dobrim razlogom ili bez njega. Jednostavno zato što vam se tako hoće ili zbog nečeg određenog. Svejedno.
Umete li da prepoznate sreću?
Možete li da uživate u njoj?
Ivo Andrić
Sa dobrim razlogom ili bez njega. Jednostavno zato što vam se tako hoće ili zbog nečeg određenog. Svejedno.
Umete li da prepoznate sreću?
Možete li da uživate u njoj?
Amor fati
Live today
Still_dreaming- Administrator
- Broj poruka : 22089
Godina : 36
Datum upisa : 15.01.2010
Re: Umete li da budete srećni?
Kada sada razmisljam o proslosti, nekada mi se cini nevjerovatno u kakvim sam sve okolnostima znala da se osjecam sretna. Cini mi se da sam vremenom malo izgubila tu vedrinu duha, ali jos uvijek mnogo cesce znam da uzivam u zivotu i sitnim radostima koje mi donosi, nego ne.
Kada covjeka ophrvaju mracne misli, bilo bi divno kada bi mogao da sebi predoci da ce sve to sto ga sada muci jednoga dana biti samo blijede uspomene.
Kada covjeka ophrvaju mracne misli, bilo bi divno kada bi mogao da sebi predoci da ce sve to sto ga sada muci jednoga dana biti samo blijede uspomene.
Troja- Legendarni član
- Broj poruka : 17011
Datum upisa : 08.12.2010
Naravno, evo recimo juče sam bio srećan na stručnoj ekskurziji.
Legao na kamenu plažu, zagledan u vodu uz slušanje talasića kako zapljuskuju i našao sam u tome sreću.
Razne sitnice mogu da učine čoveka srećnim, samo ako se prepoznaju.
Legao na kamenu plažu, zagledan u vodu uz slušanje talasića kako zapljuskuju i našao sam u tome sreću.
Razne sitnice mogu da učine čoveka srećnim, samo ako se prepoznaju.
nexstosic- Član za primer
- Broj poruka : 1444
Datum upisa : 05.02.2010
Sreća je subjektivna kategorija. Nešto je za nekog sreća, za nekog nesreća, za trećeg obićna stvar. Zavisi na šta ste navikli.
Većina ljudi je srećna kada dobije dete. Neko je nesrećan jer nije muško/žensko ili jer nije željeno.
Mislim da istinski srećni mogu da budu samo nesrećni ljudi. Njima malo treba.
Većina ljudi je srećna kada dobije dete. Neko je nesrećan jer nije muško/žensko ili jer nije željeno.
Mislim da istinski srećni mogu da budu samo nesrećni ljudi. Njima malo treba.
male- Legendarni član
- Broj poruka : 6176
Datum upisa : 15.01.2011
Da, da i da! Male stvari me cine strecnim. Skroman sam.
A sa druge strane potrebno je mnogo da bih bio nesrecan...
A sa druge strane potrebno je mnogo da bih bio nesrecan...
Ika- Zavisni član
- Broj poruka : 4253
Godina : 38
Datum upisa : 09.03.2011
Nisam sigurna da je potrebno mnogo da budem nesretna. Meni je dovoljno samo da mi procuri nos, ili mi se nesto lose desi u vezi sa izgledom, pa da budem nesretna. Neki dan sam oborila teglu cokoladnog namaza na pod, pa me to natjeralo da zaplacem. Dakle, kako kad.
A tacno je da sam i ja znala sjediti na plazi i biti sretna kao i nextosic. Ili samo pronalaziti i gledati lijepe kamencice, biljke, ljude, muziku... Sve ono sto nam valjda daje privid dobrobiti i vjecnosti...
A tacno je da sam i ja znala sjediti na plazi i biti sretna kao i nextosic. Ili samo pronalaziti i gledati lijepe kamencice, biljke, ljude, muziku... Sve ono sto nam valjda daje privid dobrobiti i vjecnosti...
Troja- Legendarni član
Nije mi potrebno puno da bih bila srecna,sitnica moze da bude dovoljna.Nekako sam ponosna na to sto tako malo treba za... Naucila sam i da treba da cijenim to, da cuvam, da uzivam ...
Dora_Mar- Ugledni forumaš
- Broj poruka : 2926
Godina : 32
Datum upisa : 17.12.2010
Ako emocije usmeravamo u pravom smeru onda i te kako umemo biti srećni... To ne važi samo za mene već za sve...
Ika- Zavisni član
- Broj poruka : 4253
Godina : 38
Datum upisa : 09.03.2011
Bas maloprije kada sam primijetila da mi nema alergije na polen, iako sinoc nisam popila tabletu. Cista sreca!!!
Troja- Legendarni član
Mislim da mogu i da je prepoznam i da uzivam u njoj
Iako imam mali problem...Kad mi je sve lijepo, ja strepim od sledece lose stvari koja bi mogla, tacnije, mora da se desi, i na neki nacin kvarim sebi sve to.Malo, ali ipak...
Ali valjda da bih nadoknadila to kad imam mnogo problema, onda sam cak i opustena.Jer gore, jednostavno, ne moze da bude.I ne razmisljam o njima.Cekam da se rijese sami od sebe, racunam na srecu i improvizaciju pa sta se desi.
Iako imam mali problem...Kad mi je sve lijepo, ja strepim od sledece lose stvari koja bi mogla, tacnije, mora da se desi, i na neki nacin kvarim sebi sve to.Malo, ali ipak...
Ali valjda da bih nadoknadila to kad imam mnogo problema, onda sam cak i opustena.Jer gore, jednostavno, ne moze da bude.I ne razmisljam o njima.Cekam da se rijese sami od sebe, racunam na srecu i improvizaciju pa sta se desi.
Nymphadora- Član za primer
- Broj poruka : 1206
Godina : 32
Datum upisa : 09.03.2010
Za mene je sreća svaka sitnica koja uspe da mi izmami osmeh ili pozitivnu misao. Mnogo ljudi oko mene smatraju čudnim to što i oblak može da me učini srećnom. Neverovatne sitnice poput pomeranja stabljika trave na vetru, žubor vode, zrak sunce koji se probija kroz oblak mogu da me učine srećnom.
Umem da budem srećna i to u potpunosti, onako, celim bićem.
Za tugu mi je nekad potrebno mnogo, a nekad, opet samo sitnica.
Eto, satkana sam od sitnica.
Umem da budem srećna i to u potpunosti, onako, celim bićem.
Za tugu mi je nekad potrebno mnogo, a nekad, opet samo sitnica.
Eto, satkana sam od sitnica.
"Where is the wonder where's the awe?
Where are the sleepless nights I used to live for?"
Where are the sleepless nights I used to live for?"
amaranth- Zaslužni član
- Broj poruka : 1943
Godina : 35
Datum upisa : 26.07.2010
U poslednjih par mesci nesto sam bzv pa i ne umem da budem srecna.Sto naravno ne znaci da sam nesrecna, vec samo sam bzv...neraspolozena.
Jedva cekam da sve ovo prodje.
Jedva cekam da sve ovo prodje.
enigma_- Veteran
- Broj poruka : 4779
Godina : 56
Datum upisa : 13.02.2010
Otkako se mnogo bolje nosim sa prestankom pusenja mnogo sam zadovoljnija. U stvari, bas sam bila sretna u posljednje vrijeme. Moram reci da mi je tu srecu i zadovoljstvo pomutilo citanje jednog drugog foruma gdje sam procitala kako je losa finansijska situacija u Srbiji - neko doslovno nije mogao otici na razgovor za posao jer nije imao novaca za autobus. Strasno! I bas deprimirajuce.
Troja- Legendarni član
Mislim da baš umem da uživam u sreći. Ne tražim sam razloge koji me mogu oneraspoložiti, bežim od svih situacija koje su neprijatne, tražim samo zadovoljstvo.
Poznajem ljude koji imaju potrebu da svima pokažu svoju sreću, čini mi se kako bi uverili sami sebe da su srećni, dok je kod mene sasvim drugačije - na meni se to prosti vidi.
Ako sam trenutno uspešan na jednom planu, a ostali su malo zakržljali i ako mi taj plan donosi sreću, neću sagledavati i preispitivati ostale planove da ne bih sebi narušio neke od najjedinstvenijih trenutaka u životu. Sve će doći na svoje i sve zavisi samo od mene. A pošto je tako, onda ishod bilo koje stvari ne može biti drugačiji nego srećan.
Poznajem ljude koji imaju potrebu da svima pokažu svoju sreću, čini mi se kako bi uverili sami sebe da su srećni, dok je kod mene sasvim drugačije - na meni se to prosti vidi.
Ako sam trenutno uspešan na jednom planu, a ostali su malo zakržljali i ako mi taj plan donosi sreću, neću sagledavati i preispitivati ostale planove da ne bih sebi narušio neke od najjedinstvenijih trenutaka u životu. Sve će doći na svoje i sve zavisi samo od mene. A pošto je tako, onda ishod bilo koje stvari ne može biti drugačiji nego srećan.
Amor fati
Live today
Still_dreaming- Administrator
- Broj poruka : 22089
Datum upisa : 15.01.2010
Zid :: Društvo :: Psihologija
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu