Imate li cilj?
+9
Teixos
Faraday
amaranth
Bult
zanesena
Ateh
Catwoman
Maja
Still_dreaming
13 posters
Zid :: Društvo :: Psihologija
Strana 1 od 1
Imate li cilj?
Imate li cilj pred sobom? Da li ste sebi postavili određene zahteve koje morate ispuniti po svaku cenu ili puštate da vas život sam navodi na odluke i sam nameće svoje staze, a da je na vama samo da odlučite na koju ćete stranu da skrenete kad se nađete na raskrsnici?
Poslednji izmenio Still_dreaming dana Pon Jul 26, 2010 11:28 am, izmenjeno ukupno 1 puta
Still_dreaming- Administrator
- Broj poruka : 22089
Godina : 36
Datum upisa : 15.01.2010
Re: Imate li cilj?
Naravno da imam cilj,tačnije više ciljeva(i što je najbitnije spisak nikad nije konačan), mada bih ja to radije nazvala stremljenjima koja oblikuju naš život onako kako želimo. Postavljam određene zahteve sebi koje ne moram, ali želim da ispunim. Za mnoge stvari čovek prosto mora da se sam potrudi,da zapne i osloni se isključivo na sopstvene snage ne očekujući da će se to samo rešiti neobičnim spletom sudbine,okolnosti ili čega već.. Sa druge strane nikad se ne treba ograničavati isključivo i za svaku odluku, svojim trenutnim sposobnostima i mogućnostima,nego ih treba uvek prilagođavati i uvećavati koristeći svaku životnu priliku koja iskrsne. Pa u tom smislu,trudim se da kad dođem do neke raskrsnice pogledam dobro kakvi se putevi pružaju predamnom i izaberem onaj u kome mislim da ću najbolje moći da iskoristim sopstvene potencijale,nekad je to lakši a mnogo ćešće teži put. Lakši biram ređe jer ima puno slepih ulica,a na težem naučim usput mnogo toga,što je i samo po sebi još jedan postignut cilj. Naravno greške su neminovne,ali mi je bitno da kad padnem ne ostanem da ležim na zemlji nego ustanem i nastavim dalje,nekad istim putem ali pametnije, poučena iskustvom,a nekad malo zastanem presaberem se i krenem drugim putem.
Maja- Legendarni član
- Broj poruka : 6121
Datum upisa : 19.02.2010
Naravno. Svaka zdravorazumska osoba bi trebalo da ima cilj. Kada težimo nečemu, onda se tome i nadamo, radujemo, živimo da se to ostvari...
Catwoman- Član za primer
- Broj poruka : 1450
Godina : 33
Datum upisa : 17.01.2010
imam ciljeva,vise...da zavrsim fax,da se zaposlim,da kupim sebi kola,da proputujem,da se udam,dvoje dece,fin stan u kome cu imati svoju sobu,makar neki spajz i da zadrzim sve prijatelje kraj sebe na tom putu...covek ne treba nikad da ostane bez jasnih ciljeva pred sobom,to nas odrzava u zivotu,jer moramo da ih ispunimo,te stoga ne valja ih bas sve ostvariti,vec dovoljno onoliko da smo srecni i zadovoljni sobom...Treba biti i svestan sopstvenih mogucnosti,jer ako su ciljevi nedostizni,neuspeh je veliko razocarenje...
Ateh- Istraživač
- Broj poruka : 104
Godina : 36
Datum upisa : 01.02.2010
Imam ciljeve...neke sam vec ispunila, neke cu nadam se ispuniti u blizoj ili daljoj buducnosti...i uvijek se pojavljuju neki novi kojima tezim...
Mada nikad nisam morala da cilj ostvarim po svaku cijenu...
Postavljam ih pred sebe i trudim se da ih ispunim...naravno za neke je potrebno vise za neke manje energije...
Ali svi ciljevi su nesto sto nas drzi i pokrece naprijed...
Mada nikad nisam morala da cilj ostvarim po svaku cijenu...
Postavljam ih pred sebe i trudim se da ih ispunim...naravno za neke je potrebno vise za neke manje energije...
Ali svi ciljevi su nesto sto nas drzi i pokrece naprijed...
zanesena- Počasni član
- Broj poruka : 2574
Godina : 41
Datum upisa : 17.04.2010
Cilj uvijek postoji, ali do njega vode razni putevi.
Bult- Odvažni član
- Broj poruka : 546
Datum upisa : 03.06.2010
Imam cilj, tacnije vise njih. Jer sta je zivot bez cilja? Samo plutanje i iscekivanje...
Za mene vazi: jedan cilj, vise puteva!
Za mene vazi: jedan cilj, vise puteva!
amaranth- Zaslužni član
- Broj poruka : 1943
Godina : 35
Datum upisa : 26.07.2010
Nemam cilj, ustvari moj cilj je da nadjem pravi cilj u zivotu.
Faraday- Novajlija
- Broj poruka : 6
Datum upisa : 29.07.2010
Imam ciljeve, naravno.. Neke sam već ostvario, za neke sam na putu ka ostvarivanju pa kad i njih ostvarim dolaze na red sledeći, mada još uvek ne znam koji će to biti..
Teixos- Član za primer
- Broj poruka : 1273
Godina : 34
Datum upisa : 27.04.2011
Nemam jasno definisan cilj, ali imam mnogo malih zadataka. Da odrzavam stan, da radim, da odrzavam formu, zavrsavanje kurseva za strucno usavrsavanje na poslu i slicno.
Nekada sam imala velike ciljeve - zavrsiti skolu, pa fukultet, pa naci mladica koji ce me voljeti, pa pomagati porodici za vrijeme i poslije rata. Tacno je da cilj daje smisao zivotu, ali i da je postavljanje prevelikih zahtijeva nekada bas zamara, pa valja naci neku ravnotezu u svemu tome. Mozda je najbolje reci da je moj cilj da zivim zivot tako da u njemu uzivam koliko je to moguce, dok istovremeno ispunjavam zadatke koje pred mene postavlja drustvo i ja sama.
Nekada sam imala velike ciljeve - zavrsiti skolu, pa fukultet, pa naci mladica koji ce me voljeti, pa pomagati porodici za vrijeme i poslije rata. Tacno je da cilj daje smisao zivotu, ali i da je postavljanje prevelikih zahtijeva nekada bas zamara, pa valja naci neku ravnotezu u svemu tome. Mozda je najbolje reci da je moj cilj da zivim zivot tako da u njemu uzivam koliko je to moguce, dok istovremeno ispunjavam zadatke koje pred mene postavlja drustvo i ja sama.
Troja- Legendarni član
- Broj poruka : 17011
Datum upisa : 08.12.2010
Uvek imam cilj pred sobom. I to ne samo jedan već više, oni važni i oni manje važni, za mene su isti. Svaki od njih vodi ka ispunjavanju mene kao osobe. Uradiću sve što mogu da bih te cilljeve ostvario. Kada ostvarim jedan pojavi se neki novi i smatram da će tako uvek da bude. Ne žurim nigde jer me čak i ta staza ka ostvarenju cilja na neki način ispunjava.
Ika- Zavisni član
- Broj poruka : 4253
Godina : 38
Datum upisa : 09.03.2011
Negde sam napisala da su moji ciljevi usko povezani sa decom.
Mislim da sam ih dovela do njihovog cilja, sada je na njima da istraju i dalje se usavršavaju.
Sada sam ja sebi cilj, nadam se da nisam zakasnila. Hoću posao.Neću više da ikoga ispraćam i dočekujem, jer tako ću ostariti,a ja to ne želim.
Naćići neki poslić, ako ne sada, grant na proleće.Mnoge žene rade i imaju malu decu i sve postižu.Kad mogu one ( ja to nisam mogla, jer sam maximalno dala sebe deci i nije mi žao) sada mogu i ja
Mislim da sam ih dovela do njihovog cilja, sada je na njima da istraju i dalje se usavršavaju.
Sada sam ja sebi cilj, nadam se da nisam zakasnila. Hoću posao.Neću više da ikoga ispraćam i dočekujem, jer tako ću ostariti,a ja to ne želim.
Naćići neki poslić, ako ne sada, grant na proleće.Mnoge žene rade i imaju malu decu i sve postižu.Kad mogu one ( ja to nisam mogla, jer sam maximalno dala sebe deci i nije mi žao) sada mogu i ja
enigma_- Veteran
- Broj poruka : 4779
Godina : 56
Datum upisa : 13.02.2010
Moji ciljevi ne idu u neke velike raskorake sa vremenom, tj. ne planiram šta će biti za 20 godina. Ali zato moji ciljevi imaju kratak vremenski raskorak, npr. cilj mi je da odradim sve svoje dnevne obaveze, da ispratim cjelokupna predavanja na faksu, da se odmorim Ne volim da planiram baš sve do detalja i u daleku budućnost, mada imam neke slike kako bi ona trebala izgledati.
Nekako smatram da ću ispunjavanjem ovih manjih ciljeva doći do glavnog cilja.
Nekako smatram da ću ispunjavanjem ovih manjih ciljeva doći do glavnog cilja.
Dora_Mar- Ugledni forumaš
- Broj poruka : 2926
Godina : 32
Datum upisa : 17.12.2010
Zid :: Društvo :: Psihologija
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu