Zid
Dobro došli na forum Zid!

Ovu poruku vidite jer pregledate naš forum kao gost.

Ukoliko se registrujete dobićete mogućnost da odgovarate na teme, otvarate nove, upoznate nove ljude, učestvujete u forumskim takmičenjima i iskoristite sve pogodnosti jednog člana. Registracija traje samo minut, jednostavna je i potpuno besplatna.

Da biste se registrovali kliknite ovde.

Važna napomena: Mejl za registraciju može dospeti u spam ili trash u vašem mejlu, pa prilikom aktivacije naloga, ukoliko ne dobijete mejl u inbox, proverite da li je možda završio tamo.

Join the forum, it's quick and easy

Zid
Dobro došli na forum Zid!

Ovu poruku vidite jer pregledate naš forum kao gost.

Ukoliko se registrujete dobićete mogućnost da odgovarate na teme, otvarate nove, upoznate nove ljude, učestvujete u forumskim takmičenjima i iskoristite sve pogodnosti jednog člana. Registracija traje samo minut, jednostavna je i potpuno besplatna.

Da biste se registrovali kliknite ovde.

Važna napomena: Mejl za registraciju može dospeti u spam ili trash u vašem mejlu, pa prilikom aktivacije naloga, ukoliko ne dobijete mejl u inbox, proverite da li je možda završio tamo.
Zid
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kako se lečite od prehlade?

+6
enigma_
Dora_Mar
ces@ric@
Troja
Miloš_88
Still_dreaming
10 posters

Ići dole

Kako se lečite od prehlade? Empty Kako se lečite od prehlade?

Počalji od Still_dreaming Sre Feb 22, 2012 11:15 pm

Možda vaš način lečenja urodi plodom i kod nekog drugog, bez odlaska kod doktora. Zato nam odajte svoju tajnu.

Kad se prehladite, idete li odmah kod doktora ili već imate neke svoje metode lečenja?
Kako se lečite?

Amor fati

Live today
Still_dreaming
Still_dreaming
Administrator
Administrator

Broj poruka : 22089
Muški Jarac Godina : 36
Datum upisa : 15.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Kako se lečite od prehlade? Empty Re: Kako se lečite od prehlade?

Počalji od Miloš_88 Sre Feb 22, 2012 11:18 pm

Ma kakakav doktor! :)
Čim osetim prve simptme, počnem da pijem Fervex. Ako dobijem tempraturu popijem tad i febricet. Ukoliko me i grlo boli, tu su razne tablete za grlo i sve prodje časkom.
Već sam ovo napšisao u nekoj tmi o odlasku kod lekara al eto... :D
Nije zgoreg utvrditi gradivo :D
Miloš_88
Miloš_88
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

Broj poruka : 3461
Muški Škorpija Godina : 36
Datum upisa : 22.03.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Troja Čet Feb 23, 2012 2:18 am

Ja koristim Lemsip i tople cajeve sa medom. Inace, pijem vitamine, utopljavam se i primam vakcine redovno, pa se gotovo ne mogu sjetiti kada sam zadnji put imala prehladu.
Troja
Troja
Legendarni član
Legendarni član

Broj poruka : 17011
Ženski Lokacija : London
Datum upisa : 08.12.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ces@ric@ Čet Feb 23, 2012 9:24 am

Prije je to bila iskljucivo kucna medicina u vidu cajeva, meda, dosta voca... Zadnjih godina se lijecim i lijekovima. Stopussin za onaj veliki kasalj, Coldrex za normalnu prehladu i skidanje temperature. A uvijek kod sebe imam i onaj Tylol Hot, cim osjetim da bih se mogla prehladiti. Uz to i dalje uzimam dosta voca, caja i meda. Cesto se prehladim, ali ne traje duze od tri dana.

"Don't tell me what they said about me. Tell me why they were so comfortable to say it around you."
ces@ric@
ces@ric@
Legendarni član
Legendarni član

Broj poruka : 11888
Ženski Datum upisa : 03.04.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Dora_Mar Čet Feb 23, 2012 10:19 am

Ja ne idem kod doktora. :)
Liječenje je kućna varijanta. Čajevi, fervex!! :) limun, one tablete za grlo(ne znam kako se zovu). I tako, prehlada drži ali ne dugo.
Dora_Mar
Dora_Mar
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

Broj poruka : 2926
Ženski Vodolija Godina : 32
Datum upisa : 17.12.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od enigma_ Sub Sep 08, 2012 8:40 am

Jedne zime sam svaki dan jela ren, ne samo ja, već svi u kući i nismo bili prehlađeni.
Nešto razmišljam da se vratm na ren i pobacam sve ove šumeće vitamine.
enigma_
enigma_
Veteran
Veteran

Broj poruka : 4779
Lav Godina : 56
Datum upisa : 13.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Born to die Uto Sep 11, 2012 10:17 am

Mrzim kad me grlo zaboli, a to se desava bas cesto...
Uglavnom pravim limunadu...ali to je limunada kojoj se svi cude :)

Iscedim samo limuna dosta i pijem to bez vode i secera.
Born to die
Born to die
Profi
Profi

Broj poruka : 315
Ženski Jarac Godina : 34
Datum upisa : 19.08.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ThePoet Ned Sep 23, 2012 3:23 am

Skoro sam bio prehlađen. Ležim kod kuće, pijem čajeve. Pošto sam dosta kašljao, pio sam i sirup za iskašljavanje (koji mi je dosta pomogao).
Obavezno jedem i supu, odmaram.
Ako imam temperaturu, onda popijem Coldrex ili Fervex (mada smatram da je Coldrex bolji, od njega mi odmah spada temperatura).
To je u principu to. Ako prođe neko vreme, a temperatura ne spadne, onda odem kod doktora, posebno ako me boli grlo. Doktor obično prepiše neki lek za grlo.

najukusnija je sirova misao
ThePoet
ThePoet
Moderator
Moderator

Broj poruka : 6720
Muški Devica Godina : 33
Datum upisa : 23.04.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ika Ned Sep 23, 2012 9:42 am

I kada sam zdrav pijem vitamin c. Ne može da škodi.
Inače imam svoju proceduru kada se prehladim. Popijem Febricet (ako imam temperaturu) od njega me uvek prođe.
Ako se desi ozbiljniji kašalj uvek odem kod doktora. Svakako, virusi nisu za igranje. Organizam je takav da ima svoj odbrambeni sistem ali to ipak nije dovoljno jer svaki virus može da izazove i druge ozbiljnije probleme kasnije. Obavezno ispratim terapiju do kraja jer u suprotnom može da dođe do toga da organizam postane otporan na lek.
Nisam baš za kućno lečenje. A takođe nisam ni za sve doktore.
Što se kuće tiče uvek pomažu topli čajevi, dosta tečnosti i voća uz propisanu terapiju. :)

Ika
Zavisni član
Zavisni član

Broj poruka : 4253
Muški Lav Godina : 38
Datum upisa : 09.03.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ivana_ Ned Jun 07, 2015 5:51 am

Ja sa nosem imam redovnih problema od kako sam operisala krajnike i koristim zato kapi u spreju na bazi propolisa da bi mi sluzokožu održavali vlažnom i olakšali disanje. Kad dobijem temperaturu popijem febricet ili brufen, za glavobolju, kostobolju, zubobolju uvek, ali uvek pijem isključivo analgin jednu celu tabletu. Ako kašljem i kijam obavezno se javim lekaru jer možda mi se, pošto nemam krajnike, to spustilo na pluća. Ako me samo boli grlo uzimam strepsils pastile od eukaliptusa ili one crvene original. Sjajne su. Neretko uzmem antibiotik na svoju ruku - amoksicilin. Pa tek ako mi i tada ne prođe idem. Inače čajevi, voće i rakija ili grejano vino sjajno deluju na prehladu. Popijte zagrejanu čašu crnog vina i umotajte se u ćebe kada osetite prve simptome prehlade. Kada se preznojite vrlo verovatno ćete biti kao novi ako nije nešto jača prehlada na pomolu. Beli luk takođe pomaže iako znam da ga ne volite. Ako vam je temperatura visoka stavite živ krompir u čarape i na čelo. Ili masirajte se mašću. I tuširajte se mlakom vodom.
Ako mi je muka ili povraćam - kupum onaj rastvor u kesicama što je neprijatnog ukusa i što se kusa po kašičica na pet minuta. Mislim da se zove Orosal. Nadoknađuje elektrolite i smanjuje mučninu. Jedem supice, keks, prepečen hleb.
Ako vas jako boli grlo popijte karamel šerbet, ali vreo. Stavite šećer u džezvu da sagori, ali ne da pocrni nego da dobije karamel boju, onda sipajte mleko i promešajte. Pijte vrelo, da vas peče u grlu. Nakon napitka grlo će vam biti mekše i neće toliko grubo peckati.

She was one of the few souls that made me wonder: What it was to LIVE?

Ivana_
Ivana_
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

Broj poruka : 3079
Ženski Jarac Godina : 36
Datum upisa : 11.12.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu