Devojka od milion dolara (Million Dollar Baby)
Zid :: Umetnost :: Film :: Klub gledalaca
Strana 1 od 1
Devojka od milion dolara (Million Dollar Baby)
Godina: 2004.
Režija: Clint Eastwood
Scenario: Paul Haggis prema priči F. X. Toolea
Uloge: Hilary Swank, Clint Eastwood i Morgan Freeman
Kako vam se svidio film?
Gnothi seauton!
polly88- Moderator
- Broj poruka : 6404
Godina : 36
Datum upisa : 28.07.2010
Re: Devojka od milion dolara (Million Dollar Baby)
Prije dva mjeseca gledali smo neke dijelove ovog filma na fakultetu pa mi je to sad malo smetalo... Recimo, izostao je onaj šok na kraju kada je Maggie ostala paralizirana i kada joj je Frankie ubrizgao adrenalin i pomogao joj da umre. No bez obzira na to, film mi se svidio!
Dosta je mračan, ne samo temom, nego je općenito u čitavom filmu malo svjetla, likovi su često u mraku ili u sjeni. To valjda nekako nagoviješta i takav kraj. Dobra mi je ideja pripovijedanje tijekom filma, za koje se tek na kraju saznaje da je Eddiejevo pismo Frankiejevoj kćeri. Nekako sam na trenutke pomišljala da će Maggie i Frankie završiti zajedno, bez obzira na razliku u godinama, ali onda sam shvatila da je njihov odnos kao odnos kćeri i oca. Frankie i njegova kći su se otuđili, on više ne zna ni kako ona izgleda, a Maggie je ostala bez oca i očito je da joj nedostaje jer ga često spominje. Maggiene mama i sestra užasno su me naživcirale. Nezahvalne i pohlepne. U trenutku kada je njezina sestra u novoj kući koju im je Maggie kupila rekla da nema frižidera ni štednjaka, htjela sam ju gađati papučom! A u trenutku kada joj mama gura kemijsku u usta kako bi joj sve pripalo nakon što Maggie umre... pa jednostavno mi je bila pretužna spoznaja da postoje takvi roditelji...
I dok su Maggie i Frankie u središtu pozornosti, čini se da je ipak Eddie taj koji drži konce u svojim rukama. Da nije njega, ne bi bilo ni priče, i Frankie vjerojatno ne bi pristao trenirati ženu. Moram izdvojiti jedan citat:
Eddie Dupris:
Podvučeni dio najprije bi se trebao odnositi na situacije u životu pa tek onda konkretno na boks!
Dosta je mračan, ne samo temom, nego je općenito u čitavom filmu malo svjetla, likovi su često u mraku ili u sjeni. To valjda nekako nagoviješta i takav kraj. Dobra mi je ideja pripovijedanje tijekom filma, za koje se tek na kraju saznaje da je Eddiejevo pismo Frankiejevoj kćeri. Nekako sam na trenutke pomišljala da će Maggie i Frankie završiti zajedno, bez obzira na razliku u godinama, ali onda sam shvatila da je njihov odnos kao odnos kćeri i oca. Frankie i njegova kći su se otuđili, on više ne zna ni kako ona izgleda, a Maggie je ostala bez oca i očito je da joj nedostaje jer ga često spominje. Maggiene mama i sestra užasno su me naživcirale. Nezahvalne i pohlepne. U trenutku kada je njezina sestra u novoj kući koju im je Maggie kupila rekla da nema frižidera ni štednjaka, htjela sam ju gađati papučom! A u trenutku kada joj mama gura kemijsku u usta kako bi joj sve pripalo nakon što Maggie umre... pa jednostavno mi je bila pretužna spoznaja da postoje takvi roditelji...
I dok su Maggie i Frankie u središtu pozornosti, čini se da je ipak Eddie taj koji drži konce u svojim rukama. Da nije njega, ne bi bilo ni priče, i Frankie vjerojatno ne bi pristao trenirati ženu. Moram izdvojiti jedan citat:
Eddie Dupris:
Frankie likes to say that boxing is an unnatural act, that everything in boxing is backwards: sometimes the best way to deliver a punch is to step back... But step back too far and you ain't fighting at all.
Podvučeni dio najprije bi se trebao odnositi na situacije u životu pa tek onda konkretno na boks!
Gnothi seauton!
polly88- Moderator
- Broj poruka : 6404
Godina : 36
Datum upisa : 28.07.2010
Similar topics
» Što se dogodilo s Baby Jane? (What Ever Happened to Baby Jane?)
» Placebo
» Naši stihovi...
» Devojka najboljeg druga
» Đorđe Balašević
» Placebo
» Naši stihovi...
» Devojka najboljeg druga
» Đorđe Balašević
Zid :: Umetnost :: Film :: Klub gledalaca
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu