Život u ružičastom / La vie en rose / La môme
2 posters
Zid :: Umetnost :: Film :: Klub gledalaca
Strana 1 od 1
Život u ružičastom / La vie en rose / La môme
Godina: 2007.
Režija: Olivier Dahan
Scenario: Isabelle Sobelman, Olivier Dahan
Uloge: Marion Cotillard, Sylvie Testud, Pascal Greggory
Kako vam se svidjela biografska drama?
Gnothi seauton!
polly88- Moderator
- Broj poruka : 6404
Godina : 36
Datum upisa : 28.07.2010
Re: Život u ružičastom / La vie en rose / La môme
Jao, ja sam oduševljena ovim filmom!
Uopšte nisam razmišljala o Edit dok ga nisam odgledala, sve što sam znala o njoj je da je... postojala. I nisam ostala ravnodušna.
Ali, kako je Marion odglumila - naježila sam se. Nisam je prepoznala do odjavne špice.
Odavno me nije tako raspametio neki film.
Uopšte nisam razmišljala o Edit dok ga nisam odgledala, sve što sam znala o njoj je da je... postojala. I nisam ostala ravnodušna.
Ali, kako je Marion odglumila - naježila sam se. Nisam je prepoznala do odjavne špice.
Odavno me nije tako raspametio neki film.
Always believe that something wonderful is about to happen...
Liza_N.- Počasni član
- Broj poruka : 2032
Datum upisa : 04.05.2010
Re: Život u ružičastom / La vie en rose / La môme
I moj je doživljaj sličan kao Lizin.
Edith Piaf sam do filma znala uglavnom samo po 2-3 pjesme i tu je bio kraj. Film prikazuje njen život - kako se iz siromaštva, života u bordelu i pjevanja na ulicama uzdigla do jedne tako poznate i cijenjene pjevačice prekrasna glasa. Zanimljivo mi je i to da Piaf nije njeno pravo prezime, a na francuskom znači "vrabac".
Budući da film prikazuje tri razdoblja njenog života u obliku flashbackova, to mi je na trenutke bilo zamorno pratiti i recimo da mi je to i jedini minus u filmu.
Marion Cotillard maestralna, definitivno njena uloga života!
I još jedna zanimljivost - Marion nije u filmu otpjevala ni jednu pjesmu; Edith je imala tako specifičan glas da ga nitko ne bi mogao dobro interpretirati, tako da su sve pjesme "nalijepljene" u originalu.
Edith Piaf sam do filma znala uglavnom samo po 2-3 pjesme i tu je bio kraj. Film prikazuje njen život - kako se iz siromaštva, života u bordelu i pjevanja na ulicama uzdigla do jedne tako poznate i cijenjene pjevačice prekrasna glasa. Zanimljivo mi je i to da Piaf nije njeno pravo prezime, a na francuskom znači "vrabac".
Budući da film prikazuje tri razdoblja njenog života u obliku flashbackova, to mi je na trenutke bilo zamorno pratiti i recimo da mi je to i jedini minus u filmu.
Marion Cotillard maestralna, definitivno njena uloga života!
I još jedna zanimljivost - Marion nije u filmu otpjevala ni jednu pjesmu; Edith je imala tako specifičan glas da ga nitko ne bi mogao dobro interpretirati, tako da su sve pjesme "nalijepljene" u originalu.
Gnothi seauton!
polly88- Moderator
- Broj poruka : 6404
Godina : 36
Datum upisa : 28.07.2010
Zid :: Umetnost :: Film :: Klub gledalaca
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu