Koji film ste poslednji odgledali?
+42
Still_dreaming
Ivana_
Anchy
Dafne
Dzangrizava
cale1004
Born to die
enigma_
StephenKING
Virginija_Woolf
Miloš_88
pahuljica
milica2
Teixos
Ika
Asterix
Nelly
nana cipiripi
Liza_N.
Bult
Cigla
*rainbow*
Shadow
Nymphadora
VanGoga
Ireth
polly88
black_morena
Stephan^^
Dream catcher
chegirl
Mima
child_in_the_night
Maja
perce
alhemicarka
Callisto
Majolina
Bella
Catwoman
nexstosic
Ateh
46 posters
Strana 14 od 40 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 27 ... 40
Re: Koji film ste poslednji odgledali?
A Mom for Christmas - uhvatili me Bozicni filmovi. Nije lose, gledljivo, opustajuce, nista posebno.
Christmas with Holly - lijep film, opet djevojcica nema majku, ali ima tri luda ujaka sto mi se najvise i dopalo. Ipak, ima vise tuznih momenata, drame nego sto je to uobicajeno za Bozicne filmove sa sretnim krajem
Christmas with Holly - lijep film, opet djevojcica nema majku, ali ima tri luda ujaka sto mi se najvise i dopalo. Ipak, ima vise tuznih momenata, drame nego sto je to uobicajeno za Bozicne filmove sa sretnim krajem
"Don't tell me what they said about me. Tell me why they were so comfortable to say it around you."
ces@ric@- Legendarni član
- Broj poruka : 11888
Datum upisa : 03.04.2010
Unbearable Lightness of Being je film iz 80-tih snimljen po romanu Milana Kundere. Film prati sudbinu tri lika uvučena u ljubavni trougao. Radnja je ispreplitana sa pričom o ulasku ruskih tenkova u Čehoslovačku 1968-e godine, dogadjaju koji ključno utiče na sudbinu likova. Daniel Day Lewis, Juliette Binoche i Lena Olin su odlično odigrali svoje uloge. Sve u svemu dobar film, mada moram priznati da sam naročito u prvom dijelu filma osjećala da se mnogo izgubilo na dubini odsustvom razmišljanja potanko opisanih u knjizi. Sve u svemu, odličan način da se podsjetim na radnju knjige koju sam davno čitala.
Troja- Legendarni član
- Broj poruka : 17007
Datum upisa : 08.12.2010
Walk the Line (2005)
Biografski film o country legendi Johnnyju Cashu. Prije nekoliko godina uhvatila sam kraj filma na TV-u, ali ne znam zašto sam ga tek sada pogledala cijelog. Jako mi se svidio, Joaquin Phoenix i Reese Witherspoon u glavnim ulogama su odlični, lijepa kostimografija, savršena muzika. I što je najvažnije, dosta vjerno praćena stvarna biografija.
Biografski film o country legendi Johnnyju Cashu. Prije nekoliko godina uhvatila sam kraj filma na TV-u, ali ne znam zašto sam ga tek sada pogledala cijelog. Jako mi se svidio, Joaquin Phoenix i Reese Witherspoon u glavnim ulogama su odlični, lijepa kostimografija, savršena muzika. I što je najvažnije, dosta vjerno praćena stvarna biografija.
Gnothi seauton!
polly88- Moderator
- Broj poruka : 6404
Godina : 36
Datum upisa : 28.07.2010
Mission Impossible - Ghost Protocol je film sa Tom Cruiseom u glavnoj ulozi. Film o svijetu špijunaže, sa dosta akcije i po kojim neočekivanim preokretom, sličan po žanru filmovima o James Bondu. Dobar akcioni film sa nekoliko spektakularnih scena od kojih ce vam zastati dah.
Open Doors je tv drama o grupici prijatelja iz Škotske koji se organizuju da ukradu dragocjene slike koje je posjedovala banka koja je zapošljavala jednog od njih. Stephen Fry igra glavnu ulogu i simpatičan je samo do trenutka kada iznevjeri svoje prijatelje. Dobra gluma, pomalo duhovito napravljena emisija, sa dramatičnim završetkom. Sve u svemu, vrijedi pogledati.
Open Doors je tv drama o grupici prijatelja iz Škotske koji se organizuju da ukradu dragocjene slike koje je posjedovala banka koja je zapošljavala jednog od njih. Stephen Fry igra glavnu ulogu i simpatičan je samo do trenutka kada iznevjeri svoje prijatelje. Dobra gluma, pomalo duhovito napravljena emisija, sa dramatičnim završetkom. Sve u svemu, vrijedi pogledati.
Troja- Legendarni član
A Woman Under the Influence - o poremecenoj zeni, majci sa troje male djece, njenom ponasanju u drustvu i uticaju na njenu familiju. Zanimljivo je opisano to njeno ludilo, te kako se ona na trenutke cini kao normalna osoba, a njen muz kao zrtva svega, dok ne izadju na vidjelo i druge stvari. Mislim da je i neobicno to sto se bar po meni ispostavi da muzu odgovara upravo takva zena. Film je dobar, ali mu fali normalan tok, odnosno pocetak, zaplet i kraj...
"Don't tell me what they said about me. Tell me why they were so comfortable to say it around you."
The Girl with the Dragon Tatoo (svedska verzija) i The Girl Who Played with Fire su dva povezana filma. Prvo sam gledala americku verziju filma The Girl with the Dragon Tatoo, pa mi se cinilo cudno potom gledati svedsku verziju, ali ovaj put cu moci pogledati sva tri nastavka jedan za drugim, pa to ipak ima smisla. Inace, odlicna su oba filma, mozda malo vise napeta u pojedinim trenucima nego sto bih ja to voljela. Sigurno ce se dopasti svim ljubiteljima dobre detektivske price. Glavna glumca je definitivno atraktivnija od one u američkoj varijanti, što mi se dopalo. Mislim da je u ovom tipu filmova važnija akcija i napetost, nego gluma. Sve u svemu, dobri filmovi ovog žanra.
Troja- Legendarni član
The Woman in the Fifth (2011)
Režija:Pawel Pawlikowski
Glume:Ethan Hawke, Kristin Scott Thomas, Joanna Kulig, Samir Guesmi, Delphine Chuillot
Zanimljiv triler.
Američki pisac dolazi u Pariz, kako bi bio blizi ćerkići i bivšoj ženi. Žena ne dozvoljava da viđa dete i traži zaštiti od policije.
On luta po gradu, zaspi u nekom prevozu i tu ga opljačkaju,
Ostaje bez novca, bez stvari. Nekako se snalazi za smeštaj i nekom oronulom hotelu:Gazda hotela je lokalni krimos, koji mu nalazi posao u nekoj zgradi, da radi kao čuvar, tačnije samo otvara vrata sumnjivim likovima. Dok dežura, a to je samo noću, pokušava da napiše knjigu.
Upoznaje neku udovicu, koja ima neka pravila za njihova viđanje.Strogo dva puta nedeljno i to samo u 17 časova kod nje u stanu.
Mnogo toga se dešava, kidnapuju mu ćerkicu..neki ljudi umiri oko njega..i on dolazi do zaključka da je neka mračna sila ušla u njega koja kažnjava sve ljude koji su pokušali da mu nešto naude.
Režija:Pawel Pawlikowski
Glume:Ethan Hawke, Kristin Scott Thomas, Joanna Kulig, Samir Guesmi, Delphine Chuillot
Zanimljiv triler.
Američki pisac dolazi u Pariz, kako bi bio blizi ćerkići i bivšoj ženi. Žena ne dozvoljava da viđa dete i traži zaštiti od policije.
On luta po gradu, zaspi u nekom prevozu i tu ga opljačkaju,
Ostaje bez novca, bez stvari. Nekako se snalazi za smeštaj i nekom oronulom hotelu:Gazda hotela je lokalni krimos, koji mu nalazi posao u nekoj zgradi, da radi kao čuvar, tačnije samo otvara vrata sumnjivim likovima. Dok dežura, a to je samo noću, pokušava da napiše knjigu.
Upoznaje neku udovicu, koja ima neka pravila za njihova viđanje.Strogo dva puta nedeljno i to samo u 17 časova kod nje u stanu.
Mnogo toga se dešava, kidnapuju mu ćerkicu..neki ljudi umiri oko njega..i on dolazi do zaključka da je neka mračna sila ušla u njega koja kažnjava sve ljude koji su pokušali da mu nešto naude.
enigma_- Veteran
- Broj poruka : 4779
Godina : 56
Datum upisa : 13.02.2010
The Girl Who Kicked the Hornet's Nest je zadnji iz trilogije Millenium po romanima Stiga Larsona. Radnja se direktno nastavlja na radnju prethodnog filma, ovaj put nas vodeći ka raspletu i sudjenju glavnoj junakinji. Film je dosta napet i pomalo mučan. Rasplet je takav da će zadovoljiti svakog normalnog gledaoca. Mnogo sam slušala o ovim filmovima, pa mi je drago što sam ih odgledala.
Troja- Legendarni član
Sedam greha
Odličan film, preporučujem da se gleda
" Čudni poreski inspektor koristi svoju banku podataka da bi locirao niz ljudi kojima je potrebna pomoć i ulaže ogromne napore da im poboljša živote. Tokom tog procesa, zaljubiće se u ženu kojoj je potrebno srce. Tek pošto izvrši samoubistvo i svi profitiraju od njegovog dobročinstva, saznaćemo ko je on zaista bio i zašto je uradio to što je uradio."
Odličan film, preporučujem da se gleda
" Čudni poreski inspektor koristi svoju banku podataka da bi locirao niz ljudi kojima je potrebna pomoć i ulaže ogromne napore da im poboljša živote. Tokom tog procesa, zaljubiće se u ženu kojoj je potrebno srce. Tek pošto izvrši samoubistvo i svi profitiraju od njegovog dobročinstva, saznaćemo ko je on zaista bio i zašto je uradio to što je uradio."
enigma_- Veteran
"The Iron Lady" je film o zivotu Margaret Thatcher sa Meryl Streep u glavnoj ulozi. Cula sam dosta negativno misljenje o ovom filmu prije nego sto sam ga gledala, pa nisam nista narocito ocekivala. Nisam se razocarala, mada se donekle slazem da bi bilo bolje da je malo vise paznje u filmu posveceno periodu kada je Thatcherka drmala Britanijom, a malo manje njenoj penziji i starosti. Kao i svi filmovi bazirani na istorijskim dogadjajima, i ovaj film daje obilje informacije o zivotu u Britaniji 70-tih i 80-tih godina proslog vijeka, pa je kao takav veoma interesantan. Meryl Streep je zaista veoma uspjesna u svojoj transformaciji i kada gledamo film nemamo osjecaj da gledamo glumicu koja prepricava neciji zivot, nego upravo dojam da je to bas ta osoba o kojoj je rijec. Sve u svemu, ovaj film vrijedi vidjeti.
Troja- Legendarni član
"Another Earth" je naučno-fantastični film koji govori o djevojci koja slušajući vijesti o otkriću nove planete izaziva sudar u kome ginu dvoje ljudi. Nakon izlaska iz zatvora ona pokušava da pronadje sebe i izgradi neki novi život i nadje oproštaj za počinjeno zlodjelo. Kada se svi drugi putevi zatvaraju nadu joj uliva nova planeta, za koju se smatra da je gotovo identična kopija Zemlje. Kakav je život na novoj planeti? U pojedinim trenucima film se čini dosta mračan, ali je u stvari odlično napravljen, originalan i interesantan.
Troja- Legendarni član
"Extremely Loud & Incredibly Close" je film o djecaku ciji je otac poginuo 11-tog septembra, kada su srusena dva nebodera Trgovinskog centra u New Yorku. Nacin na koji djecak uspjeva da se pomiri sa ocevom smrcu i prihvati majku je prikazan kao dugotrajan i bolan proces koji pratimo korak po korak. Oca glumi Tom Hanks, a majku Sandra Bullock. Film ima nekih svojih vrijednosti, ali je i dug i razvucen.
Troja- Legendarni član
Unknown je odličan akcioni film sa Liamom Neesonom i January Jones u glavnim ulogama. Par amerikanaca stiže na simpozijum u Berlin. Suprug doživljava saobraćajni udes po dolasku i pada u komu iz koje se budi nakon četiri dana. Pamćenje ga ne služi najbolje, ali ostaje šokiran kada otkriva da njegova supruga ima drugog partnera koji se zove isto kao on i zapravo je zauzeo njegovo mjesto na simpozijumu. Misterija njegovog identiteta se nastavlja do kraja filma. Odličan film koji vrijedi pogledati.
"Wonderlust" je film sa Jennifer Aniston i Paul Ruddom u glavnim ulogama. Mladi par koji je kupio stan u New Yorku gubi posao i silom prilika napuštaju grad i odlaze u Atlantu kod njegovog brata. Na putu se susreću sa hipi komunom. Na žalost, ovo nije jedan od boljih komedija koje je snimila ova ekipa glumaca.
"Silent Witness" je sudska drama. Advokat brani prijatelja koji je optužen za ubistvo i seksualne odnose sa maloljetnicom. Dermot Mulroney je dobro odigrao svoju ulogu u ovom filmu.
"Wonderlust" je film sa Jennifer Aniston i Paul Ruddom u glavnim ulogama. Mladi par koji je kupio stan u New Yorku gubi posao i silom prilika napuštaju grad i odlaze u Atlantu kod njegovog brata. Na putu se susreću sa hipi komunom. Na žalost, ovo nije jedan od boljih komedija koje je snimila ova ekipa glumaca.
"Silent Witness" je sudska drama. Advokat brani prijatelja koji je optužen za ubistvo i seksualne odnose sa maloljetnicom. Dermot Mulroney je dobro odigrao svoju ulogu u ovom filmu.
Troja- Legendarni član
Kako su me ukrali Nemci - zanimljiv film o djecaku u Drugom svjetskom ratu kog niko nije zelio i za koga niko nikad nije imao vremena. Tuzna prica, ali prilicno fino odradjena. Na majku koja zapostavlja svoje dijete zbog politickih ideala sam se ljutila kroz skoro cijeli film, dok je taj Njemac zaista bio najbolji lik u cijelom filmu. Zasmetalo mi je to sto su opet poistovijetili Partizane i cetnike. Idioti, ali to je "normalno" od devedesetih u svim filmovima. Bar cetnici nisu ispali bolji od ovih. I to su uradili na ruzan nacin, valjda da se iskupe jer su cijeli film napadali ove druge, pa da pokazu kako nisu ni na nicijoj strani. Ja jesam pristrana, pa mi je to znatno pokvarilo cijeli film. Jos na kraju fasisti ispadose najbolji. Sa druge strane, film vrijedi pogledati zbog glavne teme, zapostavljanja djece i ljudske povodljivosti.
"Rise of the Planet of the Apes" je film koji objašnjava kako je došlo do razvoja inteligencije kod majmuna. Dosta dobar film, nije ni čudo što je jako visoko ocijenjen i što je zaradio ogromne pare. Vrlo dobro napravljen, čak su i završne sekvence filma smislene i interesantne. Preporučujem.
"Cleanskin" je film o islamskim teroristima u Engleskoj koji je začudjujuće nepristrasan. Film prati sudbinu mladića koji odrasta bez nekih velikih nacionalnih ubjedjenja, ali ga susret sa zagriženim zagovornikom pro-islamsko terorističkih ideja preobražava u teroristu. S druge strane vidimo i kako izgleda borba protiv terorizma koju predstavlja Sean Bean, kao i podle igre političara. Dobar film, mada sam mu na momente zamjerala da previše vremena posvećuje islamskoj ekstremističkoj ideologiji.
"The Counterfeiters" je film koji govori o jevrejima koji su u koncentracionom logoru za vrijeme drugog svjetskog rata organizovani da naprave krivotvorene novčanice dolara i britanske funte. Njihovi životi su poštedjeni da bi radili na krivotvorenju novca. Uspjeli su vrlo uspješno da krivotvore funte i napravili oko 130 miliona funti, a dolare nisu htjeli da prave, nego su sabotirali to do pred sam kraj rata, kada su ustuknuli jer im je zaprijećeno streljanjem, te su ipak napravili i lažne dolare. Film njemačko-austrijske produkcije koji vrijedi pogledati.
"Cleanskin" je film o islamskim teroristima u Engleskoj koji je začudjujuće nepristrasan. Film prati sudbinu mladića koji odrasta bez nekih velikih nacionalnih ubjedjenja, ali ga susret sa zagriženim zagovornikom pro-islamsko terorističkih ideja preobražava u teroristu. S druge strane vidimo i kako izgleda borba protiv terorizma koju predstavlja Sean Bean, kao i podle igre političara. Dobar film, mada sam mu na momente zamjerala da previše vremena posvećuje islamskoj ekstremističkoj ideologiji.
"The Counterfeiters" je film koji govori o jevrejima koji su u koncentracionom logoru za vrijeme drugog svjetskog rata organizovani da naprave krivotvorene novčanice dolara i britanske funte. Njihovi životi su poštedjeni da bi radili na krivotvorenju novca. Uspjeli su vrlo uspješno da krivotvore funte i napravili oko 130 miliona funti, a dolare nisu htjeli da prave, nego su sabotirali to do pred sam kraj rata, kada su ustuknuli jer im je zaprijećeno streljanjem, te su ipak napravili i lažne dolare. Film njemačko-austrijske produkcije koji vrijedi pogledati.
Poslednji izmenio Still_dreaming dana Sub Jan 26, 2013 2:13 pm, izmenjeno ukupno 1 puta (Razlog : Spojeni postovi)
Troja- Legendarni član
Les Misérables (2012)
Napokon sam bila u kinu nakon ne znam ni ja koliko vremena... Dobila sam karte na nagradnoj igri pa sam išla s prijateljicama. Radi se o mjuziklu nastalom prema romanu "Jadnici" Victora Hugoa. Svidjela mi se muzika, Hugh Jackman u glavnoj i Anne Hathaway u sporednoj ulozi i, naravno, kostimografija. Anne je prelijepo otpjevala "I Dreamed a Dream", prolazili su me trnci dok je pjevala. Navijam da osvoji Oscara za tu ulogu. Smetala mi je patetika u nekim dijelovima, ali preživjela sam uz prevrtanje očima
Napokon sam bila u kinu nakon ne znam ni ja koliko vremena... Dobila sam karte na nagradnoj igri pa sam išla s prijateljicama. Radi se o mjuziklu nastalom prema romanu "Jadnici" Victora Hugoa. Svidjela mi se muzika, Hugh Jackman u glavnoj i Anne Hathaway u sporednoj ulozi i, naravno, kostimografija. Anne je prelijepo otpjevala "I Dreamed a Dream", prolazili su me trnci dok je pjevala. Navijam da osvoji Oscara za tu ulogu. Smetala mi je patetika u nekim dijelovima, ali preživjela sam uz prevrtanje očima
Gnothi seauton!
polly88- Moderator
"Safe House" je film o svijetu špijunaže koji je prepun akcije i nevjerovatnih obrta. Glavne uloge u ovom filmu glume Denzil Washington i Ryan Reynolds, koji su obojica izvrsni. Jedina moja zamjerka ovom filmu je što se niko ni na koga ne može osloniti - vrlo teška i ružna stvarnost. Ako volite akcione filmove obavezno pogledajte.
Troja- Legendarni član
đangova osveta
cale1004- Novajlija
- Broj poruka : 1
Datum upisa : 27.01.2013
Cale, dobro nam došao.
Odmah moram da ti kažem da nisi odgovorio na sva pitanja koja ova tema podrazumeva.
Pa pošto se ovakav post smatra spamom, biće obrisan ukoliko ne bude napisan i kometar o filmu.
Odmah moram da ti kažem da nisi odgovorio na sva pitanja koja ova tema podrazumeva.
Still_dreaming ::Kakvi su utisci?
Šta vam se dopalo a šta ne?
Šta vas je privuklo da ga pogledate?
Pa pošto se ovakav post smatra spamom, biće obrisan ukoliko ne bude napisan i kometar o filmu.
Amor fati
Live today
Still_dreaming- Administrator
- Broj poruka : 22089
Datum upisa : 15.01.2010
Halimin put
Žanr kat.: Drama, Ex YU film
Režija: Arsen Anton Ostojić
Uloge: Alma Prica, Olga Pakalović, Mijo Jurišić, Miodrag Krivokapić, Mustafa Nadarević
Drugačiji od svih naših filmova.Nema psovanja, nema mnogo ratnih scena, međusobnog vređanja. a priča je naša.
Ljubav devojke muslimaske veroispovesti i momka Srbina.
Halima je tetka devojke, koja u ratu gubi sina i muža.
Sina nije ona rodila, već njena nećaka koju su odbacili roditelji.
Halimina nećaka se udala za Srbina, pobegla je od kuće i nikada mu nije rekla da je rodila zdravo muško dete, već mu je rekla da je bio mrtav kad se rodio i to ne samo on da zna već celo selo.
Da bi našla sina Halima, potreban je DNK. Ona ga nije rodila, a nećaku nije videla više od deset godina.
Traži je i nalazi u nekom selu u RS, gde ona živi sa tri ćerke i mužem koji je jako voli, ali je alkoholičar.
Kraj filma je tužan.
Na slici, koju je dala Halima nećaki, otac prepoznaje dete koje je ubio u ratu.Tada se seća svega i toga da su mu bukvalno naređivali da puca u nedužan narod i u klinca, sa obrazloženjem da bi i "oni" to isto uradili njemu.
Kad su mu te slike prošle kroz glavu, izvršava samoubistvo iz oružja u nekoj kafani.
Jedan od boljih naših filmova sa ovom pričom.
Žanr kat.: Drama, Ex YU film
Režija: Arsen Anton Ostojić
Uloge: Alma Prica, Olga Pakalović, Mijo Jurišić, Miodrag Krivokapić, Mustafa Nadarević
Drugačiji od svih naših filmova.Nema psovanja, nema mnogo ratnih scena, međusobnog vređanja. a priča je naša.
Ljubav devojke muslimaske veroispovesti i momka Srbina.
Halima je tetka devojke, koja u ratu gubi sina i muža.
Sina nije ona rodila, već njena nećaka koju su odbacili roditelji.
Halimina nećaka se udala za Srbina, pobegla je od kuće i nikada mu nije rekla da je rodila zdravo muško dete, već mu je rekla da je bio mrtav kad se rodio i to ne samo on da zna već celo selo.
Da bi našla sina Halima, potreban je DNK. Ona ga nije rodila, a nećaku nije videla više od deset godina.
Traži je i nalazi u nekom selu u RS, gde ona živi sa tri ćerke i mužem koji je jako voli, ali je alkoholičar.
Kraj filma je tužan.
Na slici, koju je dala Halima nećaki, otac prepoznaje dete koje je ubio u ratu.Tada se seća svega i toga da su mu bukvalno naređivali da puca u nedužan narod i u klinca, sa obrazloženjem da bi i "oni" to isto uradili njemu.
Kad su mu te slike prošle kroz glavu, izvršava samoubistvo iz oružja u nekoj kafani.
Jedan od boljih naših filmova sa ovom pričom.
enigma_- Veteran
Odlučila sam prije dodjele Oscara pogledati neke nominirane filmove pa sam, osim Les Miserables pogledala i Lincolna i Beasts of the Southern Wild.
Lincoln (2012)
Očekivala sam tipičan Spielbergov film pun akcije, a dobila sam nešto posve drukčije. Inače nisam obožavateljica Spielbergovih filmova pa me je ovaj pozitivno iznenadio. Zapravo je dosta miran, čak dosadnjikav i još traje 2 i pol sata. Prvih pola sata jedva sam pregurala i ugasila sam film da bi mu se kasnije vratila i ostala 2 sata pogledala u jednom dahu. Ništa previše spektakularno, no osvojio me Daniel Day Lewis u ulozi Lincolna. Stopio se s likom, uživala sam ga gledati. Dobri dijalozi, suptilan humor i dosta realno opisani dani prije izglasavanja Trinaestog amandmana - spletke, podmićivanja...
Beasts of the Southern Wild (2012)
Hushpuppy je šestogodišnja djevojčica koja živi s ocem "na kraju svijeta". Radi se zapravo o nekoj zajednici koja se odvojila od civilizacije, preživljava loveći životinje, žive u sklepanim kućicama u šumi i stalno su u iščekivanju oluje za koju znaju da će ih sravniti sa zemljom. No nakon oluje ipak ostaju živi, ali budući da su se otopili ledenjaci, oslobođene su različite zvijeri. Sviđa mi se što je ta fantazija nenametljivo ukomponirana u film, skoro da ju nisam ni primijetila. Hushpuppy je ujedno i pripovjedačica, a njezine me rečenice o životu, postojanju (...) podsjećaju na film The Tree of Life.
Lincoln (2012)
Očekivala sam tipičan Spielbergov film pun akcije, a dobila sam nešto posve drukčije. Inače nisam obožavateljica Spielbergovih filmova pa me je ovaj pozitivno iznenadio. Zapravo je dosta miran, čak dosadnjikav i još traje 2 i pol sata. Prvih pola sata jedva sam pregurala i ugasila sam film da bi mu se kasnije vratila i ostala 2 sata pogledala u jednom dahu. Ništa previše spektakularno, no osvojio me Daniel Day Lewis u ulozi Lincolna. Stopio se s likom, uživala sam ga gledati. Dobri dijalozi, suptilan humor i dosta realno opisani dani prije izglasavanja Trinaestog amandmana - spletke, podmićivanja...
Beasts of the Southern Wild (2012)
Hushpuppy je šestogodišnja djevojčica koja živi s ocem "na kraju svijeta". Radi se zapravo o nekoj zajednici koja se odvojila od civilizacije, preživljava loveći životinje, žive u sklepanim kućicama u šumi i stalno su u iščekivanju oluje za koju znaju da će ih sravniti sa zemljom. No nakon oluje ipak ostaju živi, ali budući da su se otopili ledenjaci, oslobođene su različite zvijeri. Sviđa mi se što je ta fantazija nenametljivo ukomponirana u film, skoro da ju nisam ni primijetila. Hushpuppy je ujedno i pripovjedačica, a njezine me rečenice o životu, postojanju (...) podsjećaju na film The Tree of Life.
Gnothi seauton!
polly88- Moderator
"The Last Station" je film o zivotu pisca Lava Tolstoja u poslednjim godinama njegovog zivota. Odlican film, ne znam koliko je istorijski tacan. Glavne uloge glume Helen Mirren, Christopher Plummer i James McAvoy. Inace volim Helen Mirren, uloga temperamentne plemkinje joj je odlicno sjela. James McAvoy fantastican u ulozi mladog romanticnog pisca Bulgakova.
Troja- Legendarni član
Nastavljam s gledanjem filmova koji su nominirani za Oscara...
Zero Dark Thirty (2012)
Glavni lik je Maya koja radi za CIA i čitav je svoj život posvetila hvatanju Osame Bin Ladena. Radnja obuhvaća desetak godina i nekoliko mjesta radnje na Bliskom Istoku, pokazuje pronalaženje i mučenje onih za koje se sumnja da su u bilo kakvom kontaktu s Bin Ladenom. Zahvaljujući svojoj intuiciji, Maya otkriva gdje se on nalazi, a kraj svi znamo - 2011. je ubijen. Zanimljivo je što je akcija u kojoj ga ubijaju skoro u potpunosti rekonstrukcija stvarnog događaja pa čak i na filmu traje isto minuta koliko je trajala u stvarnosti. Dobar mi je film, preporučila bih ga onima koje zanima takva tematika (politika, povijest), jedino mi je predugo trajao...
Argo (2012)
I Argo je film utemeljen na stvarnim događajima. Govori o političkoj situaciji u Iranu, kada je njihova garda napala američko veleposlanstvo, zarobila sve koji su se nalazili u zgradi, a šest je osoba uspjelo pobjeći. Budući da su u Iranu svi bili narogušeni na Amerikance, šestorka je morala pobjeći tako što je uz pomoć stručnjaka za izvlačenja lažirala identitete. Svi su postali Kanađani koji su u Iranu bili u potrazi za lokacijom za snimanje filma Argo. Po meni jako dobro snimljen film, vrlo napet, uz neke sitne klišee kako bi radnja bila još napetija.
Zero Dark Thirty (2012)
Glavni lik je Maya koja radi za CIA i čitav je svoj život posvetila hvatanju Osame Bin Ladena. Radnja obuhvaća desetak godina i nekoliko mjesta radnje na Bliskom Istoku, pokazuje pronalaženje i mučenje onih za koje se sumnja da su u bilo kakvom kontaktu s Bin Ladenom. Zahvaljujući svojoj intuiciji, Maya otkriva gdje se on nalazi, a kraj svi znamo - 2011. je ubijen. Zanimljivo je što je akcija u kojoj ga ubijaju skoro u potpunosti rekonstrukcija stvarnog događaja pa čak i na filmu traje isto minuta koliko je trajala u stvarnosti. Dobar mi je film, preporučila bih ga onima koje zanima takva tematika (politika, povijest), jedino mi je predugo trajao...
Argo (2012)
I Argo je film utemeljen na stvarnim događajima. Govori o političkoj situaciji u Iranu, kada je njihova garda napala američko veleposlanstvo, zarobila sve koji su se nalazili u zgradi, a šest je osoba uspjelo pobjeći. Budući da su u Iranu svi bili narogušeni na Amerikance, šestorka je morala pobjeći tako što je uz pomoć stručnjaka za izvlačenja lažirala identitete. Svi su postali Kanađani koji su u Iranu bili u potrazi za lokacijom za snimanje filma Argo. Po meni jako dobro snimljen film, vrlo napet, uz neke sitne klišee kako bi radnja bila još napetija.
Gnothi seauton!
polly88- Moderator
Batman Begins
Inače ne volim nešto posebno filmove sa superherojima, ali je ovaj film odličan. Dosta je pažnje posvećeno psihološkom razvitku glavnog junaka. U ovom prvom delu trilogije nema puno akcije, film predstavlja uvod u nastanak legende o Betmenu. Dopada mi se gluma kroz ceo film, posebno je dobar Alfred, ali i prijatelj kuće koji postaje direktor Vejn kompanije, a koga tumači Morgan Friman. Baš sam se prijatno iznenadio. I preporučujem. Sad planiram da odgledam i preostala dva dela.
najukusnija je sirova misao
ThePoet- Moderator
- Broj poruka : 6720
Godina : 33
Datum upisa : 23.04.2012
"The Best Exotic Marigold Hotel" je film koji mi se jako dopao uprkos mom prvobitnom strahu da cu se jako razocarati. Ono sto me je razocaralo na prvi pogled bilo je sto su svi glumci u ovom filmu stari. Maggie Smith, Bill Nighy, Judy Dench, Tom Wilkinson... Film govori o grupi starijih ljudi koji iz raznih razloga zele da napuste Englesku i trazeci novo mjesto pod suncem nailaze na reklamu za hotel u Indiji. Tu se susrecu i pocinju potragu za novim zivotom. Prica je ispricana sa mnogo sarma i natjerala me je da vidim starost u jednom sasvim drugom svjetlu.
Troja- Legendarni član
Strana 14 od 40 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 27 ... 40
Similar topics
» Koji film ste poslednji odgledali?
» Koji film ste gledali više puta?
» Kad ste poslednji put...
» Kada ste poslednji put uživali u trenutku?
» Kada ste poslednji put pokušali nešto novo?
» Koji film ste gledali više puta?
» Kad ste poslednji put...
» Kada ste poslednji put uživali u trenutku?
» Kada ste poslednji put pokušali nešto novo?
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
|
|