Novi list
5 posters
Zid :: Društvo :: Svakodnevni razgovori
Strana 1 od 1
Novi list
Okretanje novog lista u knjizi života nije nimalo lako. Prekretnice u kojim ne znamo da li da nastavimo ili da menjamo tok svega su zahtevne i komplikovane pa se onda lomimo pri donošenju odluke: "Okrenuti novi list ili ne?"
Večito pitanje "Biti ili ne biti?"
Kada je pravi trenutak za novi početak?
Koliko je ta odluka ustvari teška?
Da li je nekada uopšte vredno napraviti taj korak?
Večito pitanje "Biti ili ne biti?"
Kada je pravi trenutak za novi početak?
"Where is the wonder where's the awe?
Where are the sleepless nights I used to live for?"
Where are the sleepless nights I used to live for?"
amaranth- Zaslužni član
- Broj poruka : 1943
Godina : 35
Datum upisa : 26.07.2010
Re: Novi list
Ako zivot ne ide pravcem kojim bi mi htjeli, potrebno je okrenuti novi list. Obicno se to radi nakon nekoliko puta ponovljene greske i(li) nekog pretrpljenog bola
"Don't tell me what they said about me. Tell me why they were so comfortable to say it around you."
ces@ric@- Legendarni član
- Broj poruka : 11888
Datum upisa : 03.04.2010
amaranth ::Kada je pravi trenutak za novi početak?
Novi pocetak je potreban kada utvrdimo na osnovu prethodnog iskustva da nam neka zivotna situacija uopste ne odgovara, i da nam donosi nesto neprijatno - siromastvo (nezaposlenost), bol (neuzvracena ljubav), opasnost (rat) i tako dalje. Ta odluka nekada nije teska, a nekada jeste, zavisno od toga koliko ste emotivno vezani za prethodnu situaciju. Na primjer, sto vise volite neku osobu, to ce vam teze biti prekinuti postojeci odnos. Ja bih rekla da je pravi trenutak za novi pocetak kada osjetite da ste dostigli nivo nezadovoljstva postojecom situacijom gdje vise zaiste ne mozete da trpite tu situaciju ni jednog jedinog trenutka. Tada je vrijeme za odlucnu akciju, kojom cete ili uspjeti da stvari promijenite u svoju korist, ili u potpunosti unistiti okolnosti koje su vas frustrirale i stvorite uslove za nuznu promjenu, koja mozda i nece biti ono cemu ste se nadali, ali ce bar zauvijek prekinuti situaciju koja vas je cinila nezadovoljnima.
Nekada ljudi nisu zadovoljni nekom situacijom, ali bi pokusaj promjene mogao donijeti jos gore probleme. U takvim okolnostima svako mora da odluci za sebe da li je spreman preuzeti rizik da od loseg napravi jos gore. Jedan od primjera takve situacije je kada ljudi u godinama odluce da nisu sretni u braku i zeljeli bi neku promjenu, ali ih sputava sve od finansijskih okolnosti, do problema usamljenost, odbacenosti i neshvacenosti od strane sredine itd.
Troja- Legendarni član
- Broj poruka : 17011
Datum upisa : 08.12.2010
Uvek. Svakog momenta. Kad god poželimo.Kada je pravi trenutak za novi početak?
Zavisi na šta se odluka odnosi. Moje su uglavnom bile vrlo teške.Koliko je ta odluka ustvari teška?
Vredno je, često je više nego neophodno.Da li je nekada uopšte vredno napraviti taj korak?
Maja- Legendarni član
- Broj poruka : 6121
Datum upisa : 19.02.2010
Kada pomislim koliko sam puta "okretala novi list" u vezi sa pusenjem u zadnjih sest godina zlo mi dodje. Moram reci, uvijek mi je bilo lako poceti pusiti, a najcesce vrlo tesko prestati. I naravno da je potrebno rijesiti se tako lose navike, ali je i vrlo tesko - pogotovo kada si pod nekim stresom.
Troja- Legendarni član
Mnogo mi treba pa da okrenem taj neki novi list.Postala sam neodlučna, preispitujem se previše, vagam i naravno mučim sebe.
Dok sam bila mlađa nisam bila ovakva.Užasno me nervira što sam postala ovakva i što za sve što mi se dešava ja previše "vagam" i da ostanem na istoj strani.
Gledam ljude oko sebe, neki čas okrenu taj neki "novi list", čak i ne ramišljaju.Uvek pomislim da idu "grlom u jagode".Počev od uzimanja nekih kredita, pa do prodaje kuća-stanova.Ja to ne mogu, a ni slično.
@Troja je spomenula cigarete, e tu sam odlučna, nikada nisam ni pokušala da ih ostavim.
Sećam se pre nekih desetak godina Viilotić je uveče rekao "od sutra ne pušim" i prekinuo je da puši.
Dok sam bila mlađa nisam bila ovakva.Užasno me nervira što sam postala ovakva i što za sve što mi se dešava ja previše "vagam" i da ostanem na istoj strani.
Gledam ljude oko sebe, neki čas okrenu taj neki "novi list", čak i ne ramišljaju.Uvek pomislim da idu "grlom u jagode".Počev od uzimanja nekih kredita, pa do prodaje kuća-stanova.Ja to ne mogu, a ni slično.
@Troja je spomenula cigarete, e tu sam odlučna, nikada nisam ni pokušala da ih ostavim.
Sećam se pre nekih desetak godina Viilotić je uveče rekao "od sutra ne pušim" i prekinuo je da puši.
enigma_- Veteran
- Broj poruka : 4779
Godina : 56
Datum upisa : 13.02.2010
Moram reci da se divim ljudima koji su kao Enigmin suprug i koji su u sebi pronasli snage da jednom zauvijek ostave pusenje. Ja upravo pokusavam da okrenem taj novi list i ne znam kako ce se ovaj pokusaj zavrsiti, posto sam vec nekoliko puta prestajala da pusim, pa onda ponovo pocinjala. Zaista bi bila najbolja stvar na svijetu kada bih uspjela da prestanem jednom zauvijek.
Troja- Legendarni član
Similar topics
» Muzika za novi dan
» Novi Pravopis srpskog jezika (2010)
» Oldus Haksli - Vrli novi svet
» Ponešto o meni
» Kalendar poznatih
» Novi Pravopis srpskog jezika (2010)
» Oldus Haksli - Vrli novi svet
» Ponešto o meni