Kako podnosite promene?
+7
zanesena
Bult
Majolina
Callisto
Maja
enigma_
Still_dreaming
11 posters
Zid :: Društvo :: Psihologija
Strana 1 od 1
Kako podnosite promene?
Promene mnogi teško podnose. Bile one velike ili male, na bolje ili na gore, ipak u nama izazivaju neki skepticizam ili strah od novog.
Kako se vi nosite sa promenama?
Kako se vi nosite sa promenama?
Still_dreaming- Administrator
- Broj poruka : 22089
Godina : 36
Datum upisa : 15.01.2010
Re: Kako podnosite promene?
Zavisno koje je prirode promena...
One pozitivne, super podnosim, dok negativne, kao i svi!
No, izborim se, nekako nadjem snage u sebi, i uvek sam na nogama.
One pozitivne, super podnosim, dok negativne, kao i svi!
No, izborim se, nekako nadjem snage u sebi, i uvek sam na nogama.
enigma_- Veteran
- Broj poruka : 4779
Godina : 56
Datum upisa : 13.02.2010
Promene su neminovnost,i sa tim se valja pomiriti što pre. Bilo dobre ili loše,svaka nas oblikuje na način na koji sami to odlučimo. Mislim da većina ljudi ,bar u ovoj zemlji, reaguje mnogo bolje na ono loše šta ih snađe, nego kad se desi nešto neočekivano lepo. Kad se desi pozitivna promena,često se javi strah od te iznenadne sreće,iracionalan strah da je to možda neka varka ili da ćemo to lako izgubiti kao što smo i dobili.
Mislim da se još uvek ne nosim sa promenama onako kako bih želela. Polako vraćam kontrolu nad svojim životom,bar se nadam da konačno idem u pravom smeru...
Mislim da se još uvek ne nosim sa promenama onako kako bih želela. Polako vraćam kontrolu nad svojim životom,bar se nadam da konačno idem u pravom smeru...
Maja- Legendarni član
- Broj poruka : 6121
Datum upisa : 19.02.2010
Maja :: Mislim da većina ljudi ,bar u ovoj zemlji, reaguje mnogo bolje na ono loše šta ih snađe, nego kad se desi nešto neočekivano lepo. Kad se desi pozitivna promena,često se javi strah od te iznenadne sreće,iracionalan strah da je to možda neka varka ili da ćemo to lako izgubiti kao što smo i dobili.
Skroz si u pravu. Čak i ja sam takav. Ali to nije samo u ovoj zemlji. To je tako svuda. Ljudi su navikli na loše. Ponekad iskoči ponešto lepo, ali se uskoro desi nešto što im oduzme to lepo i samim tim su postali uplašeni da se vežu za nešto što će jednom izgubiti.
Promene treba podnositi i ići u korak sa njima. Bez razmišljanja o posledicama. Svako sebi bira put kojim će ići i ako nešto lepo iskrsne treba to po svaku cenu zadržati, jer malo je lepih stvari da bi se one stavljale na kocku i olako ispuštale. Ali-lakše reći nego uraditi....
Amor fati
Live today
Still_dreaming- Administrator
- Broj poruka : 22089
Datum upisa : 15.01.2010
Bas tako..i onda bockamo i testiramo tu promjenu da vidimo "od cega je napravljena".. Ako ne pukne..prihvatimo je i oslonimo se na nju.Maja ::Mislim da većina ljudi ,bar u ovoj zemlji, reaguje mnogo bolje na ono loše šta ih snađe, nego kad se desi nešto neočekivano lepo. Kad se desi pozitivna promena,često se javi strah od te iznenadne sreće,iracionalan strah da je to možda neka varka ili da ćemo to lako izgubiti kao što smo i dobili.
Mozda je greska sto govorim u mnozini
Callisto- Istraživač
- Broj poruka : 173
Datum upisa : 05.03.2010
Ne podnosim ih uopste...Mrzim promjene...
Promjene vremena (nagle), promjene mjesta stanovanja,
promjena nacina zivota, ma sve moguce vrste promjena mrzim
iz dna duse...
Jer, naviknem se brzo na nekog ili nesto....
I iznenadna pojava nekog ili neceg novog u mom zivotu,
za mene je ubitacna...
Volim one stvari koje me okruzuju i trudim se maksimalno da
to ostane uvijek tako...
Da mogu nosila bih jedne patike, cijelog svog zivota....
Promjene vremena (nagle), promjene mjesta stanovanja,
promjena nacina zivota, ma sve moguce vrste promjena mrzim
iz dna duse...
Jer, naviknem se brzo na nekog ili nesto....
I iznenadna pojava nekog ili neceg novog u mom zivotu,
za mene je ubitacna...
Volim one stvari koje me okruzuju i trudim se maksimalno da
to ostane uvijek tako...
Da mogu nosila bih jedne patike, cijelog svog zivota....
Majolina- Početnik
- Broj poruka : 85
Datum upisa : 21.02.2010
Ne volim promjene, mada kao sto neko rece, ako su to promjene na bolje, onda mi to ne smeta. Ja jos uvijek koristim tv star cetrnaest godina, jer me dobro sluzi i sto da ga mjenjam.
Ipak promjene su neminovne i covjek im se mora prilagoditi, kako najbolje umije.
Ipak promjene su neminovne i covjek im se mora prilagoditi, kako najbolje umije.
Bult- Odvažni član
- Broj poruka : 546
Datum upisa : 03.06.2010
Navikla sam na promjene pa mi uopste ne prave problem...
Naravno da me one negativne malo izbace iz takta, ali i sa njima se sve bolje i bolje nosim...
Lako se prilagodjavam novi situacijama, ljudima, okolini...
Naravno da me one negativne malo izbace iz takta, ali i sa njima se sve bolje i bolje nosim...
Lako se prilagodjavam novi situacijama, ljudima, okolini...
zanesena- Počasni član
- Broj poruka : 2574
Godina : 41
Datum upisa : 17.04.2010
Rutina me ubija, tako da promjene obozavam. Kad ne dolaze same po sebi, trudim se da ih sama napravim samo da ne bude dosadno
"Don't tell me what they said about me. Tell me why they were so comfortable to say it around you."
ces@ric@- Legendarni član
- Broj poruka : 11888
Datum upisa : 03.04.2010
Cudno je to, ali meni nikad nije dosadno.
Bult- Odvažni član
- Broj poruka : 546
Datum upisa : 03.06.2010
Volim promjene.Sve dosadi, i zasto onda ne unijeti malo pronjene...Ja u njima uzivam, naravno, kad su na bolje, nemam neke navike, nista cega bih se tako tesko odrekla, tako da...
Nymphadora- Član za primer
- Broj poruka : 1206
Godina : 32
Datum upisa : 09.03.2010
Nymphadora je moj čovek!
Volim i neophodne su mi promene.. Sve mi jako brzo dosadi i trudim se da što češće menjam svet oko sebe.. Kao što sam u nekoj temi napisao, ne vezujem se ni za šta, možda baš zbog toga što volim promene..
Volim i neophodne su mi promene.. Sve mi jako brzo dosadi i trudim se da što češće menjam svet oko sebe.. Kao što sam u nekoj temi napisao, ne vezujem se ni za šta, možda baš zbog toga što volim promene..
Teixos- Član za primer
- Broj poruka : 1273
Godina : 34
Datum upisa : 27.04.2011
Ja nimalo ne volim promene. A, opet, bez promena se ništa ne bi ni desilo. Ali, ne volim da mi se bitne stvari u životu menjaju. Užasno sam reagovao na novi sistem ispitnih rokova (gde su nam izbacili aprilski i septembarski rok, a uveli februar i jul), očajno sam reagovao na promenu doma početkom druge godine fakulteta.
Ne znam, prosto se osećam nelagodno kad se promeni nešto na šta sam navikao i što mi odgovara. Valjda je to i normalno.
Ne znam, prosto se osećam nelagodno kad se promeni nešto na šta sam navikao i što mi odgovara. Valjda je to i normalno.
najukusnija je sirova misao
ThePoet- Moderator
- Broj poruka : 6720
Godina : 33
Datum upisa : 23.04.2012
Zid :: Društvo :: Psihologija
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu