Recept za srećan život
+3
Nymphadora
nexstosic
Dora_Mar
7 posters
Zid :: Društvo :: Svakodnevni razgovori
Strana 1 od 1
Recept za srećan život
Mišljenja su podeljena...
Koji je vaš recept za srećan život?
Da li uopšte i postoji?
Koji je vaš recept za srećan život?
Da li uopšte i postoji?
Dora_Mar- Ugledni forumaš
- Broj poruka : 2926
Godina : 32
Datum upisa : 17.12.2010
Re: Recept za srećan život
Volite nekog, usrećite nekog, nasmejte nekog i vratiće vam se (kad-tad).
nexstosic- Član za primer
- Broj poruka : 1444
Godina : 36
Datum upisa : 05.02.2010
Samo perspektiva, ugao iz kog gledate na stvari.
I drugo, jako vazno (bar meni) kako vas ljudi vide.Mrzim kad se lose osjecam i svi oko mene to znaju, osjecala bih tu neku vrstu laznog sazaljenja koju ja stvarno ne mogu da podnesem.Za izlive emocija sluze mi forumi
I drugo, jako vazno (bar meni) kako vas ljudi vide.Mrzim kad se lose osjecam i svi oko mene to znaju, osjecala bih tu neku vrstu laznog sazaljenja koju ja stvarno ne mogu da podnesem.Za izlive emocija sluze mi forumi
Nymphadora- Član za primer
- Broj poruka : 1206
Godina : 32
Datum upisa : 09.03.2010
Ne znam da l postoji recept..danima razmisljam, i nemam odgovora...Za mene je sreca zdrava porodica,a Vi ste svi mladi, i Vama je to.
Samo mislim da mladi srecan zivot usko povezuju sa ljubavnim zivotom, sto je tacno.Tu recepta nema.Nisam zato da neko treba da daje sebe nesebicno, za ono sto bi dobio...jer ce uvek da daje...a, to nije sreca.
Samo mislim da mladi srecan zivot usko povezuju sa ljubavnim zivotom, sto je tacno.Tu recepta nema.Nisam zato da neko treba da daje sebe nesebicno, za ono sto bi dobio...jer ce uvek da daje...a, to nije sreca.
enigma_- Veteran
- Broj poruka : 4779
Godina : 56
Datum upisa : 13.02.2010
Po mom iskustvu, ono sto je zaista vazno da covjek ne bi bio nesrecan je postojanje nade. Ako ima nade da ce se stvari popraviti mnogo je lakse podnijeti zivotne teskoce, ma kakve one bile.
Naravno, zdravlje, ljepota, blagostanje, ljubav, prijateljstvo - sve su ovo stvari koje mnogo doprinose covjekovoj sreci.
Ako naucite da budete sretni sa onim sto imate i ne patite zbog onoga sto vam nije dato sigurno cete se osjecati kao jedna od sretnijih osoba na ovoj planeti.
Naravno, zdravlje, ljepota, blagostanje, ljubav, prijateljstvo - sve su ovo stvari koje mnogo doprinose covjekovoj sreci.
Ako naucite da budete sretni sa onim sto imate i ne patite zbog onoga sto vam nije dato sigurno cete se osjecati kao jedna od sretnijih osoba na ovoj planeti.
Troja- Legendarni član
- Broj poruka : 17011
Datum upisa : 08.12.2010
Neka vam jutro počne osmehom. A samo vi znate šta vam može izazvati osmeh.
Pošto meni jutro počinje kafom, osmeh i zadovoljstvo su neizbežni. Nije mi teško da ustanem 2 sata ranije da bih popio kafu na miru i obezbedio sebi lep početak dana. Neka vesela pesma, neki lep post na Zidu. Neka mala stvar. Treba naučiti uživati u malim stvarima. I ne postavljati sebi pitanja koliko sam zadovoljan, kako živim u odnosu na druge i slično.
I jedna od najbitnijih stvari! Ne čitati novine i ne gledati TV. Ne samo ujutru, nego uopšte. Dnevnik i novine se sastoje od 95% negativnih stvari, a to nikako nije potrebno. Neobaveštenost je zakon.
Sve to ja praktikujem. I zadovoljan sam. Biram na netu mesta koja su pozitivna, družim se sa takvim ljudima. Ako, ne daj bože, dođe do nekog rata, mislim da ću biti jedna od poslednjih osoba koja će za to saznati.
Pošto meni jutro počinje kafom, osmeh i zadovoljstvo su neizbežni. Nije mi teško da ustanem 2 sata ranije da bih popio kafu na miru i obezbedio sebi lep početak dana. Neka vesela pesma, neki lep post na Zidu. Neka mala stvar. Treba naučiti uživati u malim stvarima. I ne postavljati sebi pitanja koliko sam zadovoljan, kako živim u odnosu na druge i slično.
I jedna od najbitnijih stvari! Ne čitati novine i ne gledati TV. Ne samo ujutru, nego uopšte. Dnevnik i novine se sastoje od 95% negativnih stvari, a to nikako nije potrebno. Neobaveštenost je zakon.
Sve to ja praktikujem. I zadovoljan sam. Biram na netu mesta koja su pozitivna, družim se sa takvim ljudima. Ako, ne daj bože, dođe do nekog rata, mislim da ću biti jedna od poslednjih osoba koja će za to saznati.
Amor fati
Live today
Still_dreaming- Administrator
- Broj poruka : 22089
Godina : 36
Datum upisa : 15.01.2010
Still_dreaming ::
Sve to ja praktikujem. I zadovoljan sam... Ako, ne daj bože, dođe do nekog rata, mislim da ću biti jedna od poslednjih osoba koja će za to saznati.
Bravo, Still! Izgleda da ja i ti imamo mnogo slicnosti! I ja izbjegavam da citam novine i gledam dnevnike, jer me ubi poplava losih novosti. Nekada me nacisto sramota toga, jer uvijek poslednja saznam za neke tajfune, propadanja banki, unistenja ekoloske sredine izlivom nafte i slicnom. Ali sam sigurna da me to cini i sretnijom osobom, pa ne odustajem od svojih metoda.
Troja- Legendarni član
"Ala je lepo biti glup....", Bora Čorba. Potpuno istinita tvrdnja. Mi pametni će' pocrkamo pre vremena....
male- Legendarni član
- Broj poruka : 6176
Datum upisa : 15.01.2011
Meni je drago da se nisam pretvorila u osobu koja gleda iste vijesti osam puta dnevno, i pored toga sto je to nekim ljudima znak inteligencije.
Troja- Legendarni član
Mislim da nema recepta.
Dok sam bila mlađa, mnogo toga me nije interesovalao ili nisam imala vremena da pratim štampu i tv.Posvetila sam se deci i odrastala sa njima.
Sad kad gledam iz ove perspektive, možda ta moja neobaveštenost (tada) me sačuvala i to nikako nije glupost, već jednostavno sam uživala i bila srećnija nego danas.
Ta briga, koju nam nameće tehnologija ume da me tako poremeti da baš budem bzv.
Nadu sam davno izgubila, verovatno je ne bih izgubila da sam zaštitila sebe od negativnih vesti.Kao i da nisam zalazila u neke ozbiljne probleme (obično su to zdr problemi) svih oko mene.
Čak se i plašim sreće, jer kad god me uhvatila euforija od sreće, trajala je ktarko i nastupila je neka negativna vest.Koju sam iz svih uglova posmatrala i onda bukvalno dala sve od sebe da nađem neko rešenje, postavim sebe i samo napred.
Druženje sa malim Luletom me baš čini srećnom Da l je to recept, trenutno da. Ali kad mali Lule ode kući, ja razmišljam i o njemu, jer ko zna šta ga sve čeka u životu.
Slažem se sa Vama da pozitivni sajtovi, društvo, muzika nas čine srećnim, ali za mene to nije sreća za ceo život.Ja ustvari i ne znam šta je sreća za ceo život, znam da je zdrav čovek srećan.
Inače ne mislim da mi je život nesrećan, ali ne mislim ni da sam srećna, čim me sve dotiče.
Dok sam bila mlađa, mnogo toga me nije interesovalao ili nisam imala vremena da pratim štampu i tv.Posvetila sam se deci i odrastala sa njima.
Sad kad gledam iz ove perspektive, možda ta moja neobaveštenost (tada) me sačuvala i to nikako nije glupost, već jednostavno sam uživala i bila srećnija nego danas.
Ta briga, koju nam nameće tehnologija ume da me tako poremeti da baš budem bzv.
Nadu sam davno izgubila, verovatno je ne bih izgubila da sam zaštitila sebe od negativnih vesti.Kao i da nisam zalazila u neke ozbiljne probleme (obično su to zdr problemi) svih oko mene.
Čak se i plašim sreće, jer kad god me uhvatila euforija od sreće, trajala je ktarko i nastupila je neka negativna vest.Koju sam iz svih uglova posmatrala i onda bukvalno dala sve od sebe da nađem neko rešenje, postavim sebe i samo napred.
Druženje sa malim Luletom me baš čini srećnom Da l je to recept, trenutno da. Ali kad mali Lule ode kući, ja razmišljam i o njemu, jer ko zna šta ga sve čeka u životu.
Slažem se sa Vama da pozitivni sajtovi, društvo, muzika nas čine srećnim, ali za mene to nije sreća za ceo život.Ja ustvari i ne znam šta je sreća za ceo život, znam da je zdrav čovek srećan.
Inače ne mislim da mi je život nesrećan, ali ne mislim ni da sam srećna, čim me sve dotiče.
enigma_- Veteran
- Broj poruka : 4779
Godina : 56
Datum upisa : 13.02.2010
Similar topics
» Da bih bio srećan, treba mi...
» Duško Trifunović
» Večni život
» Život van Zemlje
» Prijatelji za ceo život?
» Duško Trifunović
» Večni život