Život van Zemlje
+5
Troja
Ika
black_morena
Nymphadora
Mima
9 posters
Zid :: Društvo :: Filozofija
Strana 1 od 1
Život van Zemlje
Mali zeleni, sivi, glavati sa ogromnim crnim okama : ... Pominju se odvajkada, vezuju izumrle kulture sa njima, povezuju ih sa određenim tvorevinama na Zemlji, na drugim planetama.
Natrčala sam na izjavu Stivena Hokinga da postoje sigurno, ali misli da neće biti baš prijateljski nastrojeni i da bi nas gledali samo kao resurse - izvor.
Mašta ili stvarnost po vašem mišljenju?
Verujete li u postojanje pomenutog?
Soylent green kao budućnost ili podrška napredne civilizacije u budućnosti?
Natrčala sam na izjavu Stivena Hokinga da postoje sigurno, ali misli da neće biti baš prijateljski nastrojeni i da bi nas gledali samo kao resurse - izvor.
Mašta ili stvarnost po vašem mišljenju?
Verujete li u postojanje pomenutog?
Soylent green kao budućnost ili podrška napredne civilizacije u budućnosti?
Mima- Odvažni član
- Broj poruka : 572
Datum upisa : 19.03.2010
Re: Život van Zemlje
Mislim da postoje, malo mi je nerealno da od citavog svemira samo Zemlja bude naseljena Mada, bas ih ne zamisljam kao male zelene...Ustvari ne zamisljam ih uopste, ali sam sigurna da nisu mali zeleni u pitanju Mislim da su tamo negdje ili potpuno nesvjesni i svog a jos manje naseg postojanja, ili nezainteresovani, ili dovoljno pametni da se nikad ne otkriju, i cisto sumnjam da ce za vrijeme mog zivota iko naci dokaze, a za kasnije me ionako nije briga...
Nymphadora- Član za primer
- Broj poruka : 1206
Godina : 32
Datum upisa : 09.03.2010
Ma stoposto ima života van Zemlje... Mada ne vjerujem da su mali i zeleni al dobro, bilo kakve bakterije virusi, ili nešto što ne možemo ni zanisliti, jer, ako se život ovdje razvijao ovako kako je, ne mora značiti da bi se tako i na nekom drugom planetu... Možda pričamo o totalno novim oblicima života koje trenutno ne možemo ni pojmiti... Tko bi ga znao
black_morena- Početnik
- Broj poruka : 58
Datum upisa : 23.08.2010
Smatram da postoji... Ako uzmemo u obzir da na planeti Zemlji postoji, zašto ne bi postojao još negde? Nije bitno u kojoj formi, makar kao bakterija, virus, mikroorganizam. Uzmimo u obzir bića koja žive duboko u okeanu, bez izvora svetlosti i na ekstremno visokim temperaturama. Mi smo samo malena tačka u beskraju.... Beskraj je beskraj, a verovatnoća za život negde u njemu je velika.
Ika- Zavisni član
- Broj poruka : 4253
Godina : 38
Datum upisa : 09.03.2011
Ja ne vjerujem da zivot postoji jos na nekoj planeti. Sigurna sam da teoretske sanse postoje, i da su cak velike, za postojanje bar nekih bakterija i virusa, sto bi rekao Ika. Ali, eto, nesto sam zadnjih godina uvjerena da postoji nesto drugo u sta prije nisam ni najmanje vjerovala - to jest, Bog - a to dvoje u mojoj glavi ne mogu nikako da istovremeno postoje. To jest, mislim da je Bog stvorio zivot na ovoj planeti, i bas onako kako je zelio, a obzirom koliko je zivot na ovoj planeti stravicno nesavrsen (za sta je dokaz moj crven nos koji curi od glupave alergije na polen usred ljeta), bilo bi i previse vjerovati da ovakva glupost postoji jos negdje u svemiru u nekom drugom obliku.
Izvinjavam se ako sam malo mracna. Bolest me uvijek stavlja u ratoborno/ocajnicko raspolozenje.
Izvinjavam se ako sam malo mracna. Bolest me uvijek stavlja u ratoborno/ocajnicko raspolozenje.
Troja- Legendarni član
- Broj poruka : 17011
Datum upisa : 08.12.2010
Verujem, u potpunosti. Tačno je. Povezuju ih sa egipatskim, majanskim, bosanskim (!), piramidama Inka... Dovode ih u vezu sa Atlantidom i mnogim katastrofama Starog veka... Ostaje nam da čekamo i vidimo šta se zaista dešava i šta zaista je.
StephenKING- Novajlija
- Broj poruka : 33
Datum upisa : 21.06.2011
Stvarnost.Svemir je ogroman,ima hiljade hiljada galaksija.Sigurno ima jos tipova zivota na drugim planetama.
Da.
Nikad nisam cula sa Soylent green
MatriX girl 1997- Novajlija
- Broj poruka : 43
Datum upisa : 07.07.2012
Postoje. Srela sam par njh. Fini neki ljudi. :-D Šalu na stranu. Ali ako postavim sebi pitanje o savršenosti svemira, ne mogu da na ovo pitanje dam odričan odgovor.
She was one of the few souls that made me wonder: What it was to LIVE?
Ivana_- Ugledni forumaš
- Broj poruka : 3079
Godina : 36
Datum upisa : 11.12.2012
Život van zemlje definitivno postoji. Može se živeti i u Engleskoj, Češkoj... Imamo ovde primerke života u tim ekosistemima.
male- Legendarni član
- Broj poruka : 6176
Datum upisa : 15.01.2011
Similar topics
» Krivudavim putem naše zemlje
» Prijatelji za ceo život?
» Večni život
» Omiljeni stihovi
» Recept za srećan život
» Prijatelji za ceo život?
» Večni život
» Omiljeni stihovi